Nem csak az átlag emberek éreznek késztetést az ürítésre, amint belemerülnek, hanem az olimpikonok is. Legalábbis erről vallottak párizsi ötkarikás játékok sztárjai.

Mindenkivel előfordult már, hogy amint belemerült a medencébe erős vizelési ingere támadt. Ez

egy teljesen természetes folyamat a veseműködés és a nyomás kettőse miatt és nem utal semmilyen egészségügyi problémára. Annak ellenére, hogy nem ez a leghigiénikusabb és legetikusabb döntés, sokan engednek a testük jelzésének és a vízbe végzik dolgukat.

Azt gondolnánk, hogy az olimpiai úszok annyi időt töltenek a vízben, hogy az ő testük már hozzászokott a nyomáshoz és nincsenek ilyen problémáik, de a The Wall Street Journal beszámolója szerint a párizsi olimpiai medencék vize sem marad kristálytiszta.

Valószínűleg minden medencében bepisiltem, amiben jártam

– jelentette ki a kétszeres olimpiai és tizenegyszeres világbajnok amerikai úszónő, Lilly King, aki szerint „ez már csak így megy”.

Nem ő volt az egyetlen, aki így nyilatkozott a lapnak. Lilly King honfitársa, Zach Harting elárulta, kristálytisztán emlékszik arra, amikor először járt úgy, hogy egy kényelmetlen időpontban szólította a természet. Éppen az alabamai középiskolai állami bajnokságra készülődött és már belepréselte magát szűk úszónadrágjába, amikor késztetést érzett arra, hogy elmenjen mosódba. Azonban nem volt már ideje arra, hogy levegye nadrágját, majd újra belepréselje magát – mivel ez a folyamat, akár 20 percet is igénybe vehet –, így úgy döntött kihasználja a medence adta lehetőségeket, ami után teljesen megváltozott az élete.

„A világ megváltozott számomra.

Minden alkalommal, amikor ezután medencébe mentem, csak akkor tekintettem úgy, hogy úsztam benne, ha belepisiltem

– fogalmazott az olimpikon.

Az úszok szerint ez a gusztustalan szokás nem az illem hiánya, hanem jó okuk van arra, hogy nem tartóztatják meg magukat. A fontos versenyeken az úszók az utolsó pillanatig hidratálnak, miközben ultra-szoros ruhát viselnek, amely arra hivatott, hogy a lehető leghidrodinamikusabb formába tömörítse a testüket. Ez pedig egy olyan kombináció, ami elkerülhetetlenné teszi a „katasztrófát”.

„Mindig pisilnem kell verseny előtt, mert annyit iszok” – árulta el a tokiói olimpia egyik versenyzője, Jake Mitchell, aki szintén a hidratáltságra fogta a dolgot.

Mivel minden úszó tisztában van azzal, hogy versenytársaik is pontosan úgy cselekszenek, mint ők, ezért kialakult egy ki nem mondott magatartási kódex, miszerint sosem könnyítenek magukon, ha mások is a közelükben vannak.

Nem akarsz átúszni egy meleg folton

– jegyezte meg a négyszeres olimpiai érmes Cullen Jones, utalva arra, hogy neki volt már ilyen kellemetlen élménye.

(The Wall Street Journal)

(Borítókép: Sydney Pickrem, Anastasia Gorbenko és Lilly King. Fotó: GettyImages)