Több mint 10 évet dolgozott egy csatornánál, majd a leépítések után mindössze 55 másodpercet kapott a nézőktől való búcsúra: Paul Burt ausztrál időjós élő közvetítés során kapott dührohamot.

Nem mindennapi módon búcsúzott el a nézőitől Paul Burt ausztrál időjós. A férfit 11 év után rúgták ki a csatornától, ahol dolgozott, a kedvességet pedig egy röpke dührohammal hálálta meg  az utolsó élő közvetítése során, amelyre mindössze 55 másodpercet kapott.

„Vágjunk bele rögtön, hiszen ez az önök vasárnapja, nem az enyém, ugyanakkor nem akartam anélkül elbúcsúzni, hogy ne rójam le a tiszteletemet” – kezdte a bejelentkezését Burt, majd adott egy rövid időjárás-ismertetőt. Az aktuális hírolvasó, Samantha Heathwood ezután az alább látható videón 3 perc 50 másodperctől kezdődően köszönetet mondott neki a több éves kemény munkájáért, valamint azért, hogy időt szakított arra, hogy megköszönje a nézőknek a „bizalmat, a hűséget és a támogatást”. Ezt követően az időjós a családjának és a barátainak is köszönetet mondott a rengeteg támogatásért, majd váratlanul közölte, hogy a maradék idejében kicsit kiborítja a bilit.

Ha lett volna rá lehetőségem, nem akartam volna ezt az utat választani, de ez történik, ha az embert kirúgják

„Tényleg nem értem, hogy bánhatnak így az emberekkel. Teljesen ledöbbentem, amikor behívtak egy megbeszélésre és közölték, hogy nem újították meg a szerződésemet. Elég kínos volt a feleségem és a gyerekeim előtt, mert már azelőtt tudomást szereztek róla, hogy én magam elmondhattam volna nekik. A kirúgásom nyilvánvalóan kiszivárgott. Az utóbbi időben hozott döntések némelyike elég kemény. Sok barátomat elvesztettem, akiket elbocsátottak” – fogalmazott Paul Burt, aki egy határozott bólintással zárta az adást, nem hagyva kétséget afelől, hogy nem az ő döntése volt a csatornától való távozása.

A news.com.au szerint az időjóssal néhány hete közölték, hogy ő is érintett az elbocsátásokban, a búcsúra pedig mindössze 55 másodpercet kapott a csatornán, amelynek 2013 óta dolgozott. A 11 év során volt egy igazán emlékezetes közvetítése, amely az egész világot bejárta, miután kirohant a képből, hogy egy bajbajutott gyereknek segítsen egy strandon. Burt éppen a tengerparti ereszcsatornák veszélyeiről beszélt, mondván, hogy azok veszélyes árhullámokba csalhatják az embereket, amikor egy kisgyerek pont abba szorult be, amiről beszélt. A fiú szerencsére túlélte a balesetet, amely 2022 májusában történt. A mentést követően Burt tetőtől talpig csatakosan tért vissza a kamera elé, hogy tájékoztassa a nézőket a helyzetről.

(LADBible)

(Borítókép: Időjós élő közvetítésben. Illusztráció: Getty Images)