Ezzel az apró trükkel még ízletesebbé tehetjük a nyár egyik legnagyobb slágergyümölcsét.

A dinnye és a nyár tökéletesen passzolnak. Nincs is jobb, mint a meleg, forró napokon egy szaftos, léhdús dinnyét elfogyasztani.

Az emberek nagy része bizonyára egyetért, hogy nincs nyári kerti buli, vagy nyaralás görögdinnye nélkül. Ez az a gyümölcs, amit reggel, délben vagy akár este is megennénk a nyári időszakban, és még a gyerekeket sem kell noszogatni, hogy fogyasszanak ebből a gyümölcsből.

Különböző szokások

Már a görögdinnye kiválasztására is megvannak a különböző praktikái az embereknek. Kopogtatás, szagolgatás, forgatás... Mindenkinek más-más a tökéletes recept. Mint ahogyan az elfogyasztására is különböző módszerek vannak. Van aki lenyeli a magokat is, de akad, aki még a legkisebbet is kipiszkálja belőle. Van, aki harapja, és van olyan, aki apró gömböket, vagy kis kockákat formáz belőle, és úgy teszi még élvezetesebbé a fogyasztását. Léteznek olyanok is, akik kenyeret esznek hozzá,

míg mások megfűszerezik egy kicsit.

Ezen a ponton jöhet a dobpergés, ugyanis olyan apró kis titkot árulunk el, amire legtöbbe valószínűleg nem gondolnak dinnyeevés előtt:

sokak ugyanis szerint egy csipetnyi só még jobban előhozza a dinnye csodálatosan édes ízét.

Bár elsőre különösnek tűnhet, de gondoljunk csak bele, mennyi furcsa ételt eszünk meg a hétköznapokban. Egy próbát mindenképpen megérhet a sózott görögdinnye is!

(agroinform)

(Borítókép: Egy szelet görögdinnye. Fotó: Iuliia Bondar/Getty)