A kedvelt látványosságot 2012-ben zárták be, miután egy földcsuszamlás következtében többen megsérültek.

A szerelem útja, azaz a Via dell’Amore Olaszország egyik legnépszerűbb látnivalója volt, amíg 2012-ben végleg be nem zárták. A Cinque Terrét átszelő egy kilométeres sétaútvonalat a világ legromantikusabb sétányaként tartják számon és napjainkban már újra fogad látogatókat. 

A sétány felújítási munkálatai sok éven át tartottak és több mint 22 millió euróba került a renoválás. Szerencsére meg lett az eredménye, ugyanis augusztustól 15 euróért ismét eltölthetünk egy órát az idilli sétányon. Azonban érdemes előre gondolkodni, mivel egy időben legfeljebb harminc embert engednek be. 

Innen élvezhető a Riomaggiore és Manarola közötti panoráma, amely a Földközi-tengerre nyíló lélegzetelállító kilátástól az építészeti csemegékig terjed.

A liguriai Cinque Terre öt faluból áll, amelyek a tenger feletti sziklákba épített házaikról híresek. Az UNESCO Világörökség részét képező területet nemzeti park veszi körül. Évente mintegy 2,4 millióan keresik fel, hogy gyalog, hajóval vagy kerékpárral bejárják a festői környéket.

(Roadster)

(Borítókép: Cinque Terre, Via dell’Amore sétány. Fotó: Anadolu/Getty)