A 2024-es párizsi olimpián a dobogós sportolók egy titokzatos dobozt is átvesznek az érmük mellett; de vajon mi lehet benne?

A 2024-es párizsi olimpián a dobogóra felálló sportolók nem csak egy érmet kapnak, hanem egy titokzatos hosszú, vékony dobozt is átvesznek az éremátadáson. Sokan találgatták, hogy vajon mi lehet a dobozban, ami a sportolóknak adnak: egy oklevél, egy hivatalos papír, vagy talán valami egészen más?

A rejtélyre a mexikói íjász, Ana Paula Vazquez adott választ a kérdésre, aki a női csapatverseny bronzérmét szerezte meg. A TikTok videójában leleplezi le, hogy egy lenyűgöző, színes posztert tartalmaz a doboz, melyet Uga Gattoni, francia illusztrátor tervezett. A plakát Párizs egy rajzolt változatát ábrázolja, egy nagy vörös Eiffel-toronnyal és a Szajna folyóval, körülvéve azokkal a helyszínekkel és arénákkal, ahol a különböző sportesemények zajlanak.

@anapau.vzfs Diganme, ¿les gustó? #olympics #paris2024 #mexico🇲🇽 #archery #tiroconarco #juegosolimpicos #medalladebronce #fypシ ♬ original sound - Ana Pau Vzqz

A művész, Uga Gattoni, aki a plakáton a „XXXIII Olympiade” szavakat is feltüntette, négy hónap alatt összesen 2000 órát fordított a mű megalkotására. Joachim Roncin, a rendezvény tervezési igazgatója szerint ez az illusztráció a 2024-es Párizs történetét meséli el és egyben az egész projekt átfogó bemutatását is szolgálja.

A közösségi médián a felhasználók hálásak voltak Ana Paula Vazqueznek, amiért felfedte a doboz titkát. 

Köszönöm, hogy megmutattad! Alig vártam már, hogy lássam

– írta egyikük, míg mások a plakátot „rendkívül menőnek” tartották. Sokan megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy a doboz tartalma nem egy francia bagett.

Az érmes sportolók a dobogó elhagyása után egy „érmes kabalát” is ajándékba kapnak.

Ezeket a kabalákat Franciaországban, La Guerche-de-Bretagne városában található Doudou & Compagnie gyárban állítják elő.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint minden kabalafigura a sportoló által megszerzett érem színével megegyező éremblémával, a versenyben viselt edzőcipő színeivel, valamint egy franciául írt „Bravo” felirattal van díszítve, amelyet a figura hátán helyeztek el.

(Ladbible)

(Borítókép: A bronzérmes Angela Ruiz, Alejandra Valencia és Ana Vazquez, a pódiumon pózolnak az íjász éremátadó ünnepségen a női csapatverseny után a 2024-es párizsi olimpiai játékok második napján. Fotó: Getty Images)