Ma van a Nemzetközi Sörnap, így aktuális a fiatal férfi örömteli felfedezése. Igaz, kicsit sokat kellett utaznia érte, de azt mondja, megérte.

Minden év augusztus első péntekjén ünnepli a világ azt az italt, amiből talán a legtöbb fogy fejenként egy évben. Mindenki talál ízlésének megfelelőt, még alkoholmentes változata is van, és a nyári hőségben semmi sem hűsít úgy, mint egy pohár hideg sör.

Egy árérzékeny brit turista, Louie Carabott pedig felfedezte, hol mérik a legjobb áron. Legalábbis az ő tapasztalatai szerint. Természetesen TikTok csatornáján azonnal útjára indította az információs szupersztrádán a hírt.

@louiecarabott_

I found the cheapest beer in the world *

* original sound - Louie Carabott" id="hyperlink_fefd7d1eacaf8fe0d4587df50bb683c3">*original sound - Louie Carabott

A felvételen Carabott láthatóan élvezi az éjszakai életet, majd büszkén kijelenteti: „Itt kint 17 sört kaphatsz egy brit sör áráért – tudom, mit fogok ma csinálni".

Az első korsóját kortyolgatva végül azt is elárulta, hogy hol van: Vietnámban. „40 pennybe (177 Ft) került... úgyhogy gondoltam, veszek kettőt" - mondja. Hozzáteszi, hogy az olcsó sör íze igen kellemes, majd matematikai számításokat végez, és summázza: „Gyakorlatilag megihatsz belőle 10-et, és nem költesz többet 5 fontnál (2200 Ft)... Már csak a sörért érdemes iderepülni."

Nem sokkal később a videója alatt valaki jelezte, hogy a helyszín stimmel, de ha a világ legolcsóbb sörét keresi, akkor rossz kocsmába ment, ő ugyanis Vietnámban 25 pennyt, vagyis csak 110 forintot fizetett egy korsóért.

(Mirror)

(Borítókép: Egy korsó sör. Illusztráció: Getty Images)