Először azt hitte, csak egy kis zúzódás van a férfiasságán, ezért nem vette komolyan a tüneteket. Később kiderült, daganatos betegsége miatt amputációra van szüksége.

Igazi rémálomszerű fordulatot vett annak a wolverhamptoni férfinak az élete, aki egy szívroham után szembesült élete legfájdalmasabb kihívásával.

Az 55 éves Shaum Evans először csak egy zúzódásszerű foltot fedezett fel a pénisze alsó részén, és nem is gondolta, hogy valami komolyabb problémája lehet. Ám miután a seb egyre jobban fájni kezdett, és zuhanyozás közben már vérzett is, azonnal orvosához fordult. A kardiológus, aki pár hónappal korábbi szívrohama miatt kezelte, sejtette, hogy daganatos betegség lehet a háttérben, ezért egy specialistához irányította további vizsgálatokra. 

Sajnos a biopsziát, ami igazolhatta volna az orvosok gyanúját, hónapokig nem tudták elvégezni, ugyanis Evans szívproblémái miatt vérhígítót szedett. Mire az eljárás kimutatta, hogy egy ritka, péniszt érintő rákban szenved, a férfinek már szinte elviselhetetlen fájdalmai voltak. A seb annyira megnőtt, hogy szinte járni sem tudott.

Végül amikor lecsapolták a duzzanatot, elvégezték a biopsziát is, és az onkológus szembesítette a drámai ténnyel: gyógyulása érdekében le kell amputálni a péniszét. Az öt órás műtét sikeres volt, Evans most három havonta jár kontrollra. Bár a halálos kórt – egyelőre – legyőzte, lelkileg teljesen megviselték az események. 

„Úgy éreztem, egy szörnyszülött vagyok, és senki nem akar majd engem"

Evans egy ideig bezárkózott, ám végül elfogadta, hogy az élete már soha nem lesz a régi, de azért még találhat benne boldogságot.

Történetét azért vállalta fel a nyilvánosság előtt, hogy arra bátorítsa férfitársait, ne halogassák a vizsgálatot, ha bármi rendellenességet tapasztalnak a férfiasságukon, mert ha időben elkapják a betegséget, akkor kevésbé drasztikus módszerekkel is képesek segíteni a szakemberek.

(Daily Mail)

(Borítókép: Shaun Evans. Fotó: Northfoto)