Kettejük repülőjegyének áránál is többet kellett fizetnie egy párnak egy ibizai strandbárban. A fiatalok az interneten osztották meg a részleteket arról, hogyan lehetetlenítették el a helyzetüket a dörzsölt vendéglátósok.

Újabb esettel bővült az éttermi átveréseket elszenvedők köre. Nemrég egy meleg párról írtuk meg, hogy Míkonoszon egy 250 ezer forintnak megfelelő összegű számlát állítottak ki nekik két italért és egy-egy adag tésztáért, majd összeszedtük a legextrémebb turistaátveréseket is.

Ezúttal egy olasz párt vettek palira Ibizán, a Sant Josep strandon található Cala Bassa nevű klubban. Federica és Giuseppe először azt gondolta, hogy valamilyen tévedés történt, ám mint kiderült, a számla összege valós: 

160 ezer forintnak megfelelő eurót számítottak fel nekik, amely összeg tartalmazott 16 ezer forintot a napágyak használatára, 65 ezer forintot egy üveg pezsgőre és 79 ezer forintot ételre.

Gondolhatnánk, hogy valószínűleg túl sokat ettek, majd utólag jól esett kipanaszkodniuk magukat, ám a blogjukon bemutatott tételes blokkon látható, hogy mindössze tenger gyümölcseivel készült paellát, sült tintahalat és egy kis ibériai sonkát rendeltek kenyérrel. Ezen kívül egy kávét, két szénsavas és egy mentes vizet fogyasztottak.

„Valami nem stimmel itt, mert többet fizettem azért, hogy itt legyek pár órát, mint a repülőútért, hogy eljussak a szigetre” – írta Giuseppe. A hozzászólók között többen is kifejezték a felháborodásukat. Akadt olyan, aki ironikusan „üdvözölte” őket Ibizán, míg más megköszönte a bejegyzést mondván, hogy így legalább tudja, hova ne menjen, ha ellátogat a spanyol szigetre.

(LADBible)

(Borítókép: Egy felszolgáló átnyújtja a számlát. Illusztráció: Getty Images)