Történjen tárggyal, állattal vagy hullával, a filmkészítők nem ismernek határokat, amikor bizarr intim jelenetekről és polgárpukkasztásról van szó. Cikkünkben összeszedtük minden idők legbizarrabb képkockáit!

The Jetty

Az idei évben a BBC-n indult brit krimisorozatban egy detektív egy nyaralóban keletkezett tűz ügyében nyomoz, valamint az összefüggést vizsgálja a tűz és egy eltűnt személy esete között. A sorozat sok izgalmat tartogat és bizarr intim jeleneteknek sincs híján – már ha intimnek lehet nevezni, hogy az egyik szereplő, az iskolás Amy a kezével szexuálisan ingerel egy lovat. A jelenetben a lány elmondja egy barátjának, hogy az állatot le fogják lőni, majd rákérdez, hogy akar-e látni valami „vicceset”. Az epizód sugárzása óta 208 panasz érkezett a jelenet miatt a BBC-hez.

Titán

Julia Ducournau 2021-es, díjnyertes szürrealista fantáziájában az Agatha Rousselle által játszott Alexia gyerekként megsérül egy balesetben, aminek következtében titániumlemezt ültetnek a koponyájába. Később autószalon-modell lesz, egy jelenetben pedig szenvedélyes szexet folytat az egyik autóval, amelyen modellkedik. A sci-fi karakter teherbe esik, később pedig egy titán-ember hibrid babának ad életet.

Ördögök

Az Aldous Huxley The Devils of Loudun című művén alapuló 1971-es horror egy pap igaz történetét meséli el, akit az 1630-as években egy francia kolostorban, tömeges hisztériáról, megszállottságról és boszorkányságról szóló beszámolók nyomán máglyán égettek el.

Mielőtt megtörténne a kivégzés, a cselekmény szerint a kolostorban uralkodó szexuális elnyomás és irigység téveszméket szül, az apácák pedig úgy fejezik ki az elégedetlenségüket, hogy levetkőznek és orgiát tartanak az álruhás Lajos királlyal. Végül leszakítanak egy óriási feszületet a templom faláról, és azzal is közösülnek. Bár a jelenetet a moziváltozatból kivágták, 2002-ben a DVD-re felkerült és „Krisztus megerőszakolása” néven vált ismertté.

A bizarr szexjelenetek azonban nem érnek itt véget: a pap kivégzését követően a kedélyek ugyan lecsillapodnak, de a volt szeretője később úgy elégíti ki magát, hogy a férfi elszenesedett lábszárcsontjával maszturbál.

Barbarella

Az 1968-as sci-fi vígjáték egyike azon kevés szexpozitív alkotásoknak, amelyek nem úgy gondolnak az intimitásra, mint valamilyen mélységesen zavaró dologra. Az egyik jelenetben Jane Fonda intergalaktikus kalandorát elfogja Durand Durand fegyvertervező és bebörtönzi őt egy furcsa gépezetbe, amely a '60-as évek pszichedelikus popját játssza és arra hivatott, hogy szexuálisan kínozzák vele az áldozatokat. Bátor hősnőnk azonban elviseli az elviselhetetlennek hitt orgazmuskitörést, majd ezt az energiát visszafordítva tönkreteszi a gépezetet.

Ütközések

David Cronenberg 2004-es filmjében Holly Hunte és James Spader különösen vonzódik az autóbalesetek következtében kialakuló testi torzulásokhoz. A két szereplőt a filmben rengetegszer látni együtt különböző szexjelenetekben, amelyeket balesetezett autókban és azok körül forgattak.

Agyas és agyatlan

Ebben a 2016-os produkcióban az egyik legbizarrabb és legundorítóbb szexuális töltetű jelenetet vitték vászonra az alkotók. Sacha Baron Cohen és Mark Strong Dél-Afrikában menekül fegyveres gengszterek elől, majd egy ponton egy elefánt vaginájában keresnek menedéket. Az ennél is meghökkentőbb rész azonban csak ezután következik: az elefánt több hímnemű egyeddel is párosodni kezd – igencsak látványosan.

Neon démon

Szintén 2016-ban debütált a Neon démon című film, amelynek főszerepében Jena Malone tetszeleg. Ruby karaktere sminkes, ám másodállásban egy hullaházban dolgozik, ahol a halottakat csinosítja ki a temetésükre. A nő egy ponton közel kerül egy egykori modell „gyönyörű” hullájához, és képtelen megállni, hogy ne másszon rá.

Saltburn

A legfrissebb bizarr szexjelenetet a 2023-ban Barry Keoghan és Jacob Elordi főszereplésével bemutatott Saltburn című film szolgáltatja. Keoghan karaktere, Oliver megszállottjává válik az arany arisztokrata Felixnek (Jacob Elordi) és a barátságába férkőzik. Ezen túlmenően szexuális vágyat is ébreszt benne a fiatal férfi, akinek az ondóját megpróbálja felszürcsölni a kád lefolyónyílásánál az egyik jelenetben.

Itt ugyanakkor nem áll meg a filmben testet öltő fetisizmus: Felix halála után Oliver a férfi sírjával hál.

(Borítókép: Barry Keoghan a Saltburn című filmben, Oliver szerepében. Fotó: Norhfoto)