Pitbull, a híres rapper, megszerezte a névhasználati jogot a Miami FIU futballstadionjához, amely mostantól az ő nevét viseli. Az elkövetkező öt évben ezért 2,18 milliárd forintot fizet az egyetemnek.

Pitbull, azaz Armando Christian Pérez, ismét nagyot alkotott! Pitbull, a világhírű előadó, megvásárolta a névhasználati jogokat a Miami FIU futballstadionra az elkövetkező öt évre, így a stadion mostantól Pitbull Stadion néven ismert, ahol a Miami Panthers hazai mérkőzéseit is rendezik – írja a Sportico

Pitbull évente 436,8 millió forintot (1,2 millió dollárt) fizet az egyetemnek, ami öt éven keresztül összesen 2,18 milliárd forintra (6 millió dollárra) rúg. A szerződés lejárta után lehetőség van arra, hogy a szerződő felek további öt évvel meghosszabbítsák.

A stadion átnevezése nem csak a névváltoztatásról szól

– mondta Pitbull, majd hozzátette: „Ez a közösség inspirálásáról, a lehetőségek megteremtéséről és arról szól, hogy megmutassuk a világnak: eltökéltséggel és világos jövőképpel bármi lehetséges. Együtt történelmet írunk, és még csak most kezdjük. Miért álmodoznál, ha meg is élheted?”

Az egyezség részeként Pitbull himnuszt készít az iskolának, évente 12 posztot tesz közzé a közösségi médiában, és évente egyszer részt vesz egy atlétikai finanszírozási eseményen. Cserébe a rapper évente tízszer használhatja a stadiont saját céljaira. Emellett vodkagyártó cége, a Voli 305 Vodka, a stadion hivatalos italmárkája lesz, és két lefoglalt lakosztálya is lesz az összes hazai meccsre.

Ez nem az első alkalom idén, hogy Pitbull bekapcsolódott az egyetemi sportokba. A Texasi Egyetemen fellépett egy nagy ünnepségen, amelyet a csapat új konferenciába való belépése alkalmából tartottak. Ezen az eseményen Pitbull és egy másik művész összesen 221,84 millió forintot (610 000 dollárt) kapott a fellépésért.

Pitbull továbbá társtulajdonosa a Trackhouse Racingnek, amelyben Daniel Suarez és Ross Chastain versenyeznek a NASCAR Cup sorozatban, valamint egy új MotoGP csapatban is érdekelt.

A Florida International University (FIU) 2023-ban 16,48 milliárd forintot (45,3 millió dollárt) fordított sportprogramjaira, amivel a 78. helyre került az FBS ligában lévő legnagyobb nyilvános atlétikai osztályok rangsorában, és a legfontosabb öt konferencia közül a 26. helyen áll. Ezzel szemben a Panthers sportcsapata csupán 4,77 milliárd forintot (13,1 millió dollárt) termelt.

(Borítókép: Pitbull, a híres rapper. Fotó: Getty Images)