Az idei szezonban megszámlálhatatlan fennakadás történt a világ repülőterein. A túlzsúfolt légterek miatt rengeteg gép késett, csomagok ezrei keveredtek el, nem beszélve a felbőszült utasokról. Bár ők a késések ellen nem tehetnek, a légitársaságok ajánlásokat kezdtek kiadni azzal kapcsolatban, hogyan előzhetjük meg a poggyászaink eltűnését.

Átszállásos utazáskor a végállomáson mindig idegőrlő a várakozás, hogy a feladott csomagjainkat meglátjuk-e az átvevő szalagon. Sajnos sokakkal előfordult már, hogy a poggyászaik elkeveredtek, és csak hetekkel később vagy sosem kapták vissza azokat. Ennek megelőzése érdekében az utóbbi időben több ajánlást is elkezdtek kiadni a különböző légitársaságok, felhívva a figyelmet, hogy mi magunk is tehetünk a kellemetlenség ellen. Legutób a Ryanair diszkont légitársaság fogalmazta meg a tanácsait, kiemelve, hogy a bőröndök eltűnésének a fő oka általában a téves beazonosítás.

Az egyik legfőbb tanács, hogy sose vásároljunk sötét, fekete, tengerészkék vagy szürke bőröndöt.

Ha már megtettük, arra az esetre is adtak pár tippet. Többek között érdemes valamilyen módon észrevehetőbbé tenni a csomagunkat, hogy könnyen kiszúrjuk azt a többi poggyász között a körszalagon.

Tegyen színes csomagcímkét vagy szalagot a fogantyúra, hogy ne történjenek félreértések a repülőtéren érkezéskor

– fogalmazta meg egyik jó tanácsát a Ryanair. A frankfurti repülőtér főnöke is megszólalt a témában, kiemelve, hogy a gurulós fekete bőröndök azonosítása kifejezetten időigényes tud lenni. „Nagyon nehéz megkülönböztetni a sötét bőröndöket egymástól” – mutatott rá Stefan Schulte.

Egy repülőtéri dolgozó korábban a bőröndök súlya kapcsán is körültekintésre intette az utazókat, elárulva, hogy a 25 kilós poggyászok gyakran megsérülnek.

„Ha a bőröndje több mint 25 kilót nyom, nagy valószínűséggel lesz pár sérülés rajta. Gondoljon bele, mennyire megterhelő beemelnie azt a táskát a csomagtartójába. Most gondoljon bele abba, ha ezt vagy 200-szor kellene megtennie. Egy idő után nagyon frusztráló és fárasztó tud lenni, így néha kevesebb odafigyeléssel hajítjuk fel ezeket a táskákat, mert túl nehezek ahhoz, hogy ezt kellő óvatossággal tegyük” – fogalmazott.

(LADBible)

(Borítókép: Fehér kalap egy fekete bőröndön. Illusztráció: Getty Images)