A Google Térkép folyamatosan frissül a felhasználói közreműködés és a technológiai fejlődés révén, így naprakész információk állnak a felhasználók rendelkezésére.

A Google Térkép mára az élet számos területén elengedhetetlen segítséget nyújt, legyen szó útvonaltervezésről vagy új helyszínek felfedezéséről. Sokan azonban kíváncsiak arra, milyen sűrűn frissülnek a térkép adatai, hogy mindig megbízható és aktuális információkat kapjanak. A Google Térkép adatai minden másodpercben frissülnek a világ minden táján, köszönhetően az aktív felhasználóknak, akik élményeiket, véleményeiket és fényképeiket megosztva segítik a térkép naprakészen tartását – írja a Slashgear. 

A Street View szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználók szinte az utcán sétálva tekinthessék meg az adott területet. Azonban ezen felvételek frissítése kevésbé gyakori, mivel speciális, 360 fokos kamerákkal felszerelt járműveket igényel. A nagyvárosi és turisztikailag frekventált területek gyakrabban frissülnek, míg a ritkábban látogatott helyszíneken ez ritkábban történik. Amennyiben a felhasználók meg szeretnék tudni, hogy egy kép mikor készült, a Google Térkép felületén a kép jobb alsó sarkában található dátumot kell megvizsgálniuk. Ezáltal tájékozottak maradhatnak a környezetük változásairól.

(Borítókép: városkép. Illusztráció: Getty Images)