Bizonyos dolgokat nyugodtan elvihetünk magunkkal, azonban van olyan dolog, aminek az eltulajdonításáért busás árat is fizethetünk.

Bár a hotelek rendkívül magas árai miatt a vendégek általában feljogosítva érzik magukat, hogy néhány tárgyat zsebre tegyenek a hotelszobában találtható tárgyak közül, de alapvetően csak néhány dolog van, amit nyugodtan szuvenírként foghat fel az ember.

Alapvetően az apró piperecikkeket, mini flakonos samponokat, balzsamokat, tusfürdőket, varrókészletet, fürdősapkát elsősorban ajándéknak szánják, így ezek bátran hazavihetők. Ez már egyre kevésbé jellemző azonban a menő szállodákban, a kevesebb hulladékkal járó, falra rögzített, nagyobb flakonos tusfürdők fokozatosan átveszik a helyüket. Szintén eltehetők a bekészített papucsok és ajándéktárgyak (tollak, noteszek stb.)

Ugyanakkor a fentiekkel ellentétben az alábbi dolgok hazavitele általában sehol nem engedélyezett!

Fürdőköpenyek, törülközők

A fürdőköpenyek tipikusan azok a tárgyak, amiket sokan távozás előtt még beleszuszakolnak a bőröndjükbe, pedig nagyon nem kellene, hiszen a papuccsal ellentétben ezt kimossák, és újra fel tudják használni a hotelekben. A hiányzó fürdőköpenyeket és törülközőket a szoba árához számolhatják, sok esetben a ruhaakasztón található is erre vonatkozó figyelmeztetés. Lakosztályos csomagoknál  előfordulhat, hogy az ár tartalmazza az ajándék köntöst, de egyszerű szobafoglalásnál nem érdemes ezzel számolni. 

Párnák

A legtöbbeknek nyilvánvaló, de mégis érdemes megemlíteni, hogy a párnákat sem illik hazavinni. Sőt ezeket jellemzően nagyon könnyen észreveszik és ki is számlázzák.

Távirányító és elemek

Sok szállodai dolgozó szerint az egyik legrosszabb szokás, amikor a távirányítókat, illetve azok elemeit teszik zsebre a szállóvendégek. Noha apróságnak tűnik, és olcsón pótolhatja a hotel, de ezek a hiányosságok esetenként nem is tűnnek fel egy takarítás során, így viszont a következő vendég issza meg a levét, ami igencsak kellemetlen. 

Ön haza szokott vinni bármit a hotelszobákból?

(Daily Mail)

(Borítókép: Hotelszoba. Illusztráció: Klaus Vedfelt/Getty)