Szoboszlai Dominik óvatos optimizmussal tekint a Liverpool előtt álló új szezonra, és hangsúlyozza, hogy a csapat intenzív futballt fog játszani az idény során.

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya és a Liverpool egyik legnagyobb sztárja, a Premier League új idényének küszöbén nyilatkozott a csapat előtt álló kihívásokról. A Liverpool az Ipswich Town otthonában kezdi meg a 2024–2025-ös bajnoki szereplést, és a szurkolók már izgatottan várják, hogyan teljesít majd a Jürgen Kloppot váltó Arne Slot irányítása alatt az együttes.

Szoboszlai Dominik szerint a csapat felkészülése kemény volt, de szükséges, hogy megfelelően helyt álljanak az előttük álló hosszú idényben.

Élveztem az amerikai túrát, azzal együtt is, hogy nagyon kemény edzéseink voltak

– mondta a középpályás. Az amerikai turné során a Liverpool mindhárom felkészülési mérkőzését megnyerte, beleértve a Betis elleni 1–0-s sikert, amelyen Szoboszlai Dominik gólt szerzett, valamint az Arsenal és a Manchester United elleni győzelmeket is.

Az új vezetőedző, Arne Slot munkájával kapcsolatban a játékos elmondta, hogy a csapat gyors, rövid passzos játékra fog összpontosítani, ami nem jelenti azt, hogy az intenzitás csökkenne. „Jó kezekbe került a csapat, Arne Slot remek szakember” – tette hozzá.

A magyar játékos a felkészülési mérkőzéseken több pozícióban is szerepet kapott, és egyik alkalommal sem okozott csalódást.

Szoboszlai célja, hogy a szezon során még inkább segítse a támadásépítést, miközben a csapat érdekeit helyezi előtérbe.

Bármilyen szerepkörben is számít rám Arne Slot, ott próbálom majd a maximumot adni, és segíteni a csapatot

– mondta.

Ami a Liverpool idei esélyeit illeti, Szoboszlai Dominik óvatosan nyilatkozott: „Nem akarok elkiabálni semmit. Az előző idényben is nagyon bíztam a csapatban, a Ligakupa-győzelem és a harmadik hely nem is nevezhető rossz szereplésnek. Még korai lenne arról beszélni, mire lehetünk képesek a mostani idényben, meccsről meccsre haladunk előre, aztán majd meglátjuk.”

Sportal

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Getty Images)