Sajtótájékoztatót tartott a magyar úszócsapat olimpiai szerepléséről a Magyar Úszó Szövetség. Wladár Sándor elnök Hosszú Katinka nyílt leveléről is beszélt.

A párizsi olimpia közben nagy botrányt kavart, amikor Hosszú Katinka a Facebook-oldalán írt nyílt levelében aljasnak és gerinctelennek nevezte a Magyar Úszó Szövetség vezetőit.

A többszörös olimpiai bajnok úszó szerint a MÚSZ vezetőségének azonnali hatállyal le kellett volna mondania, miután szerinte méltatlanul bántak a párizsban két olimpiai érmet nyerő Milák Kristóffal és már nem először károsítják meg a sportágat. Azóta kiderült, hogy a korábbi úszóklasszis személyesen a szövetség elnökének, Wladár Sándornak is trágár szavakkal tűzdelt SMS-t írt, amelyről az érintett is említést tett az olimpiát értékelő sajtótájékoztatón. 

„Egy elnöknek az, hogy ott legyen az edzők és a sportolók mellett, kötelessége, de úgy látszik, az is, hogy nyelje a gyalázatot. Ugyanakkor azt, hogy engem szarjankózik, meg mindenféle SMS-ben és egyéb üzenetekben kritizál, egy ideig még lenyelem, de már nem sokáig – ígérte Wladár Sándor, akit megkértek rá, hogy pontosítsa, hogy mire készül, azonban erre csak sejtelmesen a következőt mondta: 

nagy tisztelettel, majd meglátják.

(Borítókép: Wladár Sándor. Fotó: Papajcsik Péter/Index)