A Star Wars egyik legritkább játékfigurája, egy Boba Fett akciójáték elképesztő áron kelt el egy aukción.

Új világrekordot állított fel egy 1979-ben készült Star Wars akciófigura, miután 1,3 millió dollárért, vagyis több mint 440 millió forintért kelt el egy aukción.

A korábbi rekorder is ugyanez a játék volt, egészen pontosan ugyanennek a figurának egy másik változata: az egyik legritkább és leghíresebb Star Wars játék, a fejvadász Boba Fett rakétákkal lövöldöző akciófigurájának Ka prototípusa, amiért még júniusban fizettek 525 ezer dollárt, vagyis nagyjából 180 millió forintot.

Ezt fejelte meg most ez a még ritkábbnak számító darab, az amerikai Goldin Auctions aukciósház nyilvános árverésén. A prototípus „J-slot”  változatát a Kenner játékgyártó cég készítette annak idején, és egy alternatív rakétakilövő szerkezet került  Boba Fett hátizsákjára.

A figurából mindössze 100 darab készült, ám végül leállították a gyártását, mert egy másik, hasonló mechanizmussal rendelkező játékot fulladásveszély miatt visszahívták a kereskedelmi forgalomból. Mindössze pár darab került ki magánszemélyekhez. így ma már nagyon kevés elérhető belőle a világon.

(cllct.com)

 (Borítókép: