Hollie Marie barátaival vágott neki élete legnagyobb élményének, ám álomutazása Balin szörnyű következményekkel járt: kihullott szinte az összes haja.

A 27 éves, Cardiffból származó Hollie Marie egy életre megtanulta, hogy az egzotikus vidékek bizony tartogatnak meglepetéseket az európai turistáknak.

A fiatal nő élete nagy kalandjának vágott neki barátaival, amikor Balira utazott, ám pár hét után hosszú szőke haja, amit legnagyobb ékességének tartott, hullani kezdett.

Először még nem ijedt meg a hajkeféjében található csomóktól, ám a helyzet gyorsan tragikusra fordult. Egyre nagyobb kopasz foltok jelentek meg a fején, haja pedig teljesen összeragadt, mintha megolvadt volna.

Azt remélte, ha levágatja, idővel majd visszanő csodás, 80 centis hajkoronája, ám legnagyobb rémületére a haja ugyanúgy foltokban kezdett visszanőni.

A hajamnak körülbelül egyötöde maradt csak a fejemen

Végül hívtam egy fodrászt hogy borotválja le. Az ember sok mindent természetesnek vesz magával kapcsolatban, és annyira megrázó, amikor ilyen dolgok történnek. Négy hónapig kellett parókát hordanom" – mesélte.

Hollie Marie hónapokig a lakásából sem mozdult ki, annyira kikészült az állapotától. Ráadásul teljesen tanácstalan volt, hogy mitől kopaszodott meg. Orvosnál is járt, mert alopeciára gyanakodott, ám szempillái és szemöldöke nem hullottak ki, így ezt a lehetőséget a szakember elvetette. 

Végül egy balin élő ausztrál fodrász segített megfejteni a rejtélyt, és elmondta, hogy sok vendége küzd hasonló problémákkal, amit a szigetország rettenetesen kemény vize okoz. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hollie AMC (@travelwithhol) által megosztott bejegyzés

A fiatal nő végül úgy döntött, megbocsát a paradicsomi szépségű Balinak, és mégiscsak odaköltözött, ráadásul szörnyű élményéből fakad vállalkozása is: a Délkelet-Ázsiában található vízhez tervezett zuhanyszűrőket árul turistáknak, hogy mások ne éljék át azt a traumát, amit ő.

(Mirror)

(Borítókép: rémült nő hajszálakkal teli kefével. Illusztráció: Getty Images)