Dennis Chan, a floridai Blue Bamboo étterem séfje megosztotta, hogy mely ételeket érdemes elkerülni az éttermi étlapról.

Amikor étteremben vacsorázunk, természetes, hogy a legjobb ételeket szeretnénk kiválasztani az étlapról. Dennis Chan, a floridai Blue Bamboo étterem tapasztalt séfje azonban felfedett néhány titkot arról, hogy melyek azok az ételek az étlapon, amelyeket jobb, ha elkerülünk, amikor étterembe járunk – írja a LaDbible

Dennis Chan, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gasztronómia terén, elmondta, hogy például a steak egy olyan étel, amit ő soha nem rendel. 

@chefdennischan 5 things a chef doesn’t order at a restaurant. #cheflife #chef #chefsoftiktok #5things #steakhouse #steak #alfredo #cacioepepe #chefspecial #fish #seafood #grilledchicken ♬ original sound - Chef Dennis Chan

„Ha valaki valóban tud steaket készíteni, pazarlásnak érzem, ha máshol rendeli meg” – mondta Dennis Chan. Emellett a séf azt is javasolja, hogy kerüljük a tenger gyümölcseit, különösen akkor, ha nem tengerparti városban étkezünk. 

Nem tudjuk, honnan származik, és nagy valószínűséggel, nem lehet helyi

– figyelmeztetett.

Egy másik étel, amit a séf soha nem rendelne meg, az Alfredo szósz, ami egy tejszínes alapú olasz tésztaöntet. Dennis Chan szerint, ha nem Olaszországban tartózkodunk, nagy eséllyel előre elkészített, zacskós változatot kapunk az éttermekben. 

Dennis Chan legmeglepőbb kijelentése az volt, amikor az étterem séf ajánlatairól osztott meg egy titkot:

Soha ne rendelje meg a séf ajánlatát.

Ezek az ételek gyakran azokból az alapanyagokból készülnek, amelyektől a konyhának gyorsan meg kell szabadulnia” – mondta mosolyogva.

(Borítókép: egy férfi az étteremben a felszolgálótól rendel ételt. Illusztráció: Getty Images)