A hongkongi oktatási hivatal az új oktatási anyagban ezt a sportot ajánlották a fiataloknak a szex helyett.

A tollaslabda egy ártatlan ütősportként ismert, de Hongkongban most teljesen új jelentést kapott, amely sokakat megdöbbentett. Az egész egy múlt héten kiadott oktatási anyaggal kezdődött, amely a serdülők intim kapcsolatairól szóló modulban azt javasolta, hogy a tizenévesek, akik intimitásra vágynak, inkább menjenek el együtt tollaslabdázni. Ez az ajánlás gyorsan váltott ki széleskörű reakciókat és vicces megjegyzéseket a közösségi médiában - írja a BBC.

A dokumentumban szereplő My Commitment nevű űrlap is hozzájárult a botrányhoz, amelyben a „fiatal szerelmesek” vállalják, hogy önfegyelmet és ellenállást tanúsítanak a pornográfiával szemben. Bár az oktatási hivatal azzal érvelt, hogy a cél a fiatalok védelme volt, sokan kritikával illették a javaslatot, mondván, hogy az teljesen irreális.

A közösségi médiában gyorsan elterjedtek a „tollaslabdázás” körüli viccek. Az egyik Instagram-komment például így szólt: 

Barátok előnyökkel? Vagy barátok tollaslabdával.

Egy másik kommentárban a „Netflix and chill?” kifejezést a „tollaslabdázásra” cserélték, ami gyorsan több ezer megosztást kapott.

Még Tse Ying Suet olimpiai tollaslabdázó sem tudott ellenállni a helyzet kommentálásának: „Mindenki időpontot egyeztet, hogy tollaslabdázzon.

Tényleg mindenki tollaslabdázik?

– kérdezte mosolygó emojival.

A humor ellenére néhányan a gyakorlati szempontokat is figyelembe vették. Doreen Kong helyi képviselő például kritizálta az ötletet, mondván, hogy a tinédzserek valószínűleg nem tudnának azonnal ütőt szerezni, ha „megtörténne” a helyzet.

Thomas Tang amatőr tollaslabdázó pedig arról beszélt, hogy a sport iránti hirtelen megnövekedett érdeklődés kínossá tette a játékot a hozzá hasonló játékosok számára.

Az oktatási hivatal dokumentumai szerint a cél az volt, hogy a diákokat megtanítsák, hogyan birkózzanak meg a szexuális fantáziákkal és impulzusokkal. Christine Choi oktatási miniszter kiállt az oktatási anyagok mellett, mondván, hogy meg akarják védeni a tinédzsereket. A város vezetője, John Lee is támogatta ezt az álláspontot, hozzátéve, hogy a kormány célja egy olyan társadalom felépítése, amelyben meghatározhatják az alapvető értékeket.

Azonban Henry Chan, egy kétgyermekes apuka szerint az erőfeszítések nevetségesek.

A hongkongi kormány teljesen el van szakadva a valóságtól. Hülyét csinálnak magukból!

– mondta Chan, hozzátéve, hogy a szexuális nevelést inkább maguk fogják elvégezni otthon, és nem bízzák az iskolákra vagy a kormányra.

(Borítókép: egy fiatal pár tollaslabdát fog a kezében. Fotó: Getty Images)