Rengeteg olyan tevékenység van, amely életveszélyes lehet. Egy TikTok-videóban nemrég sebészeket kérdeztek arról, hogy a pályafutásuk során tapasztalt baleseti esetek nyomán milyen tevékenységeket nem folytatnának soha az életben. Egy dologgal mindegyik szakember határozottan egyetértett.

Ejtőernyőzés, sziklamászás, cápákkal merülés: az emberek bakancslistáján rengeteg, sok esetben életveszélyes dolog szerepel, ám a felsoroltak egyike sem tartozik azok közé, amelyektől a sebészek óva intik az embereket. Nemrég egy TikTok-videóban kérdezték a Buffalo Egyetem általános sebészeti rezidensprogramjában részt vevő szakembereket arról, hogy a pályafutásuk során tapasztaltak nyomán mely cselekedek azok, amelyeket soha életükben nem végeznének, a válaszok között pedig egy dolog minden esetben szerepelt.

Habár számos módja van annak, hogy valaki a sürgősségi osztályon kössön ki, vannak olyan típusú esetek, amelyekkel gyakorta találkoznak újra és újra a balesetin dolgozó orvosok és sebészek. A szakemberek azokat a mentális körülményeket is rendszeresen feljegyzik, amelyek a műtőasztalra juttathatták a betegeket. A legszörnyűbb eseteket nehezen felejtik el, így a már említett videóban szereplő tíz sebésznek nem sokat kellett gondolkodnia a feltett kérdésre adott válaszon.

Az egészségügyi szakemberek megragadták az alkalmat, hogy figyelmeztessék az embereket, hogy soha ne nyeljenek le idegen testet, ne üljenek ceruzára és ne dugjanak villanykörtét a hátsó felükbe. Emellett ketten arra kérték a videó nézőit, hogy tartsák kordában a cukorbetegségüket, illetve gondoskodjanak arról, hogy elég rosthoz jussanak.

Mindezen kívül akadt egy cselekvés, amelynek kerülésében mindegyik sebész határozottan egyetértett. Ez nem más volt, mint a motorozás, főleg a nem megfelelő felszerelés hiányában.

@ubsurgery That last answer though 😳💡 #buffalony #surgeons #medtok #doctors #surgeryresident #ubsurgery ♬ Apple - Charli xcx

A kétkerekűn történő száguldozás nyilván azért feketelistás a sebészek számára, mert rengeteg balesetet szenvedő motorost kell szinte napi szinten ellátniuk, a baleseteknek pedig sok esetben szörnyű következményei vannak és közel sem nyújtanak szép látványt. Nem egy alkalommal pedig a súlyos sérülések az orvosok legkitartóbb munkája ellenére is halállal végződnek, így ők mindenáron kerülik a motorokat.

(LADBible)

(Borítókép: Sebészek beöltözve. Illusztráció: Getty Images)