Túl polgárpukkasztóra sikerült a Gandu című indiai film 2010-ben, ezért a hazájában és több más országban is betiltották azt, miután a premierjéről többen kisétáltak. Tizennégy év után a Netflix megvette a jogokat, és leporolva az elmúlt évtized erotikáját, a nézők szemébe tolta a nemcsak élethű, hanem nagyon is valóságos erotikus jeleneteket.

Botrányfilm jelent meg nemrég a Netflixen Gandu címmel, amely 2010-ben, Indiában debütált. A produkció olyan nyíltan erotikusra sikerült, hogy a moziteremből többen felháborodva kisétáltak, majd több országban, köztük a film hazájában is betiltották azt. Indiában végül 2017-ben került fel először a netre, a megjelenése után 14 évvel pedig a Netflix gondolt egyet és megvásárolta a jogokat, így az alkotást ország-világ megnézheti a streaming-szolgáltató felületén.

A Gandu lefordítva  se**fejt  jelent, a film címe pedig a főszereplőt takarja, akit így is hívnak. A fiatal férfi egy rapper, aki az anyja szeretőjétől lop, hogy drogot vehessen, miközben zenészként próbál érvényesülni.

Aki úgy dönt, rászán másfél órát az elég érdekes hangulatú, az előzetese alapján kifejezetten nyomasztó filmre, az úgy készüljön, hogy néhány jelenet kifejezetten pornográfra sikeredett, pláne, hogy a szereplők a szexet nem csak megjátszották a kamerák előtt.

Amikor az Anubrata Basu által alakított címszereplő Gandut egy, a Rituparna Sen által játszott női karakter orálisan kényezteti, a színésznő valóban megteszi azt, így a jelenet mondhatni tökéletesen naturálisra sikerült, a férfi merev hímtagjával a középpontban.

A sztoriban az a pláne, hogy a filmben több karaktert is alakító színésznő mindeközben a rendezővel, Qaushiq Mukherjee-vel járt.

„Ez egyáltalán nem okozott problémát” – kezdte Open magazinnak korábban Rituparna Sen. „Tíz éve vagyok hivatásos színésznő. Nem zavar, hogy forog-e a kamera, vagy sem. Egyébként is voltak fizikai workshopok, amelyek segítettek nekünk leküzdeni a gátlásainkat és valóságossá válni. Ha valaki megérinti a melleimet, teljesen természetes, hogy felizgulok. Inkább az egész utóhatása a fontos, hogy hogyan érzed magad egy ilyen forgatás után. Én nem törtem össze vagy ilyesmi. Egy szeretkezést vittünk vászonra a kollégámmal, amit a párom vett fel. Na ez mennyire hangzik furcsán?” – tette fel a költői kérdést a színésznő. A rendező, egyben Sen akkori párja mindössze annyit fűzött hozzá, hogy csak annyit mondott a színészeinek, hogy „Gandunak az egyik jelenetben egy jó nagyot kell ba**nia”.

Ők csinálták a többit.

Bár a film premierjéről állítólag többen is kisétáltak, majd be is tiltották a produkciót, szakmai berkekben túlnyomórészt pozitív kritikákat kapott. Ennek ellenére két évig teljesen tiltólistára került, majd az internetre nem hivatalosan is csak ezután öt évvel, tehát a megjelenést követő hetedik évben került fel. A Rotten Tomatoes oldalán 68 százalékosra értékelték a filmet, a Variety pedig úgy írt róla, mint „egy ritka műfaj magas energiájú példája”.

( LADBible )

(Borítókép: Képernyőkép a Gandu című indiai filmből. Fotó: YouTube)