Egy új trükk a konzervnyitóval megmutatja, hogy a legtöbb ember rosszul használja ezt az egyszerű konyhai eszközt.

A nagy titkot a konzervnyitó helyes használatról egy TikTok felhasználó osztotta meg, és a reakciók alapján az internet népének nagy része eldobta az agyát.

Mindannyian küzdöttünk már egy-egy ellenállóbb konzerv kinyitásával, és igen frusztráló, amikor a fedél, elcsúszik, ránk fröccsen a tartalom, vagy ami még rosszabb élmény, főleg a higiéniamániás embertársaknak, amikor a fémdarab egyenesen megmártózik a lében. 

Mint kiderült, rossz a technika amit eddig mindenki  magától értetődőnek vett. Egy TikTok felhasználó, aki @neat.caroline néven oszt meg mindenféle háztartási okosságot, elárulta, hogy a megközelítés a rossz, és a konzervnyitó használatának helyes módja, ha laposan a fedél tetejére helyezzük - annak ellenére, hogy az ösztöneink azt súgják, hogy oldalról lássunk neki a műveletek.

@neat.caroline The right way to use a can opener! #fyp #kitchentips #canopener #kitchenhacks #homehacks #lifehacks ♬ original sound - Neat Caroline

„A konzervdoboz kinyitásának hagyományos módja helyett helyezd a konzervnyitót a tetejére, így, és forgasd tovább" –  magyarázza a fiatal lány, és be is mutatja, miről beszél. Szerine ez nem csak sokkal tisztább módszer, de annak az esélyét is csökkenti, hogy megvágjuk  magunkat. 

A hozzászólások alapján az egyszerű, de nagyszerű trükk óriási sikert aratott a követők körében.

(Mirror)

(Borítókép: konzervnyitás. Illusztráció: Getty Images)