Partnerségre lépett egymással az FC Barcelona és a BioTechUSA.

A BioTechUSA-cégcsoport együttműködési megállapodást kötött az FC Barcelona férfi és női labdarúgócsapatával, melyeket a jövőben a magyar tulajdonban álló vállalat lát el sport-táplálékkiegészítő termékekkel.

A BEK/BL-trófeát ötször elhódító, 27-szeres spanyol bajnok, 31-szeres Király-kupa-győztes klub többéves partnerségi megállapodást írt alá a 100 százalékban magyar tulajdonú családi vállalattal, hogy ellássa sport-táplálékkiegészítő termékeivel, a fehérjéktől kezdve a vitaminokon át a regenerációt támogató készítményekig.

„Ha valaki a kezdeti időszakban azt mondja, hogy egyszer a Barcelona hivatalos partnerei leszünk, azt valószínűleg nem vettük volna komolyan” – mondta nem sokkal a hivatalos aláírás előtt Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa.

„De mostanra felnőttünk a feladathoz. Amikor a Barcelona szakemberei megkerestek minket és ellátogattak hozzánk Magyarországra, elcsodálkoztak azon, amit itt tapasztaltak. Utólag elmondták, hogy sok táplálékkiegészítőket gyártó céggel találkoztak már, ám ennyire profival még soha. Ez nekünk is óriási elismerés volt. Nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot, ezért is zajlott ennyire gyorsan a megállapodás. Már a tárgyalások korai szakaszában éreztük, hogy értékeink és a hitvallásunk közös, ezért meggyőződésünk, hogy rendkívül sikeres időszak áll előttünk. Bebizonyítottuk, hogy igenis lehet nagyot álmodni, egy magyar cég is eljuthat oda, hogy egy topklub partnere legyen. A Barcelona értéke több mint ötmilliárd euró, és a világ egyik legnépszerűbb csapata. A legnagyobb értékei pedig a sportolók, akik mostantól a mi termékeinket használják, amire nagyon büszkék vagyunk. Bízunk benne, hogy a táplálékkiegészítők fejlesztése és gyártása területén szerzett harmincéves szakértelmünk segítségével további sportsikerekhez segíthetjük hozzá a Barcelona élsportolóit a következő esztendőkben” – nyilatkozta a megállapodásról Lévai. 

Az együttműködés a kutatásra, az oktatásra és a tudástranszferre is kiterjed, vagyis messzebbre is mutathat a megállapodás.

(NSO)

(Borítókép: Táplálékiegészítőkből kirakott kar. Illusztráció: Viaframe/Getty)