Egy tapasztalt állatgondozó kórházba került, miután egy tigris megtámadta a queenslandi Dreamworld vidámparkban.

Egy 40-es éveiben járó tapasztalt állatgondozó kórházba került, miután egy tigris megtámadta a queenslandi Gold Coast Dreamworld élményparkban. A queenslandi mentőszolgálat (QAS) jelentése szerint az orvosokat hétfőn, (magyar idő szerint vasárnap 19:01-kor) hívták a helyszínre. A nő állapota stabil, és a Gold Coast-i Egyetemi Kórházban ápolják.

A Dreamworld élménypark közleménye szerint az ilyen balesetek nagyon ritkán fordulnak elő, éppen ezért alaposan kivizsgálják az esetet. A népszerű élménypark évente közel kétmillió látogatót fogad, és kilenc szumátrai és bengáli tigrisnek ad otthont – írja a BBC

Justin Payne, a QAS megbízott kerületi igazgatója szerint a nő állapota kielégítő, bár sápadt volt és rosszul érezte magát az incidens után.

Ő a Dreamworld egyik tapasztalt és vezető gondozója, és örömteli látni, hogy más kollégák is ott voltak, hogy segítsenek neki 

– tette hozzá Payne az ABC Newsnak adott nyilatkozatában.

A Dreamworld Tigrissziget nevű látványossága világszerte ismert interaktív tigris bemutatójáról.

A Tigrissziget több mint három évtizede nyitotta meg kapuit, és naponta két műsort ad, ahol a látogatók megcsodálhatják az állatokat, amint a víz alatt suhannak egy csobbanó medencében, vagy éppen az etetésüket követhetik figyelemmel.

Bár az élményyparkban ritkán történnek ilyen incidensek, az elmúlt években már előfordultak balesetek. 2011-ben például egy kilenc éves bengáli tigris, Kato, két gondozót is megharapott. A Dreamworld szóvivője hangsúlyozta, hogy a vállalat most minden erejével azon dolgozik, hogy támogassa az érintett munkatársat.

Az eset miatt az egész vidámparkban fokozott óvatosságot vezettek be, és a tigrisbemutatót ideiglenesen beszüntették, amíg a vizsgálat tart.

(Borítókép: Dreamworld élményparkban a Tigrissziget eseményén készült felvétel. Fotó: Getty Images)