Egy hátborzongató sziget Anglia partjainál, ahol emberi csontvázak borítják a földet, és ahol egykor pestissel fertőzött holttesteket temettek el.

Alig két kilométerre Anglia partjaitól, Kent közelében található egy sziget, amelyet a világ legfertőzöttebb szigeteként emlegetnek. A hely neve Holtember-sziget, és hátborzongató múltja miatt vált ismertté.

A sziget 2016-ban került a figyelem középpontjába, amikor több mint 200 ember maradványait találták meg a területén.

Ezek a maradványok állítólag olyan elítéltekhez tartoznak, akik a 18. és 19. században fertőző betegségek következtében haltak meg az akkor leszerelt börtönhajókon. A börtönhajókon uralkodó zord körülmények, mint a túlzsúfoltság és a rossz higiénia, rengeteg halálesetet eredményeztek. Miután ezek az emberek meghaltak, testüket jelöletlen sírokba temették, például a Holtember-szigeten.

Az évek során a természet eróziója és az árapály mozgásai felszínre hozták ezeket a sírokat, így a csontok és egyéb maradványok ma is megtalálhatóak a sziget sáros felszínén – írja a LaDbible

Bár a sziget lakatlan, és jelenleg a brit Natural England tulajdonában van, nem csak a borzalmakról híres. A sziget különleges tudományos érdeklődésre számot tartó helyszín (SSSI), amely számos madárfaj fészkelő- és költőhelye is.

A közelmúltban egy népszerű YouTuber, Dara Tah, videót töltött fel a csatornájára, amelyben bepillantást nyújtott a sziget hátborzongató környezetébe. A videóban több mint 500 éves koporsókat és emberi csontokat mutatott be, valamint egyéb tárgyakat, amelyek a sziget kísérteties múltjáról tanúskodnak.

Már egyszer jártam Holtember-szigeten.

Ez egy kis mocsaras sziget Dél-Angliában, amelyet tömeges lerakóhelyként használtak arra, hogy több ezer, fekete pestissel fertőzött csontvázat helyezzenek el, de ezúttal az éjszakát töltjük itt” – mesélte a videójában Dara Tah.

Annak ellenére, hogy a sziget borzalmas múlttal rendelkezik, ma már inkább a tudományos és természeti értéke miatt figyelnek rá. Ugyanakkor a szigetről készült videók és fotók továbbra is borzongást keltenek mindazokban, akik rábukkannak ezekre a tartalmakra az interneten.

(Borítókép: emberi koponyák a földön. Illusztráció: Getty Images)