Önre is jellemző, hogy a hétvégék alkalmával elveszíti a kontrollt és a tervezettnél jobban felönt a garatra? Ha igen, érdemes kipróbálnia egy trükköt, amelyet közvetlenül az első ital elfogyasztása előtt kell bevetni annak érdekében, hogy megálljt tudjon parancsolni magának.

Igazán hasznos trükköt osztott meg a nagyérdeművel egy öt éve józan nő. A TikTokon csak Danielle-ként futó tartalomgyártó elárulta, hogy létezik egy egy perces trükk, amelyet ha még az első italunk elfogyasztása előtt bevetünk, akkor elejét vehetjük a részeges mámorban úszó éjszakáknak és a szörnyű másnapnak.

„Az alkohol utáni sóvárgás könnyen elöntheti az agyadat és eluralkodhat az elméden” – figyelmeztetett Danielle, aki ezután felvázolta a sokak számára ismert forgatókönyvet, amikor előre eltervezzük, hogy nem fogyasztunk alkoholt és nem maradunk ki sokáig, mert másnap esetleg kelnünk kel és meg kel felelnünk a munkában. Ennek ellenére könnyen elkaphat minket a sóvárgás a haverjaink söre láttán, mire mi magunk is elcsábulunk egy italra, ám végül több lesz belőle, mint egy, az este pedig könnyen az éjszakába nyúlik.

A tartalomgyártó szerint ugyanakkor könnyen elébe mehetünk ennek, ha előre lejátsszuk a fejünkben az italozás következményeit.

„Az elméd a legerősebb eszköz, amellyel gátat tudsz szabni a sóvárgásnak. Az előtted álló éjszakára úgy kell gondolnod, mint egy kibontakozó filmre, amelynek az ivás áll a középpontjában, pontosabban hogy annak hatására hogyan fajulhat az este totális züllésbe. Még mielőtt megrendelnéd az első italod, vedd végig, hogy a végén többet költenél, mint akartál, legalább hajnali 2 órára érnél haza tök részegen, másnap az égő lámpákra, ruhában ébrednél és azon kezdenél szorongani, hogy az aznapi terveid dugába dőltek, majd ostorozni kezdenéd magad, hogy miért estél kísértésbe, mikor megfogadtad, hogy nem iszol” – fejtette ki Danielle, aki szerint ez az igencsak hatásos forgatókönyv egy perc alatt lejátszható a fejünkben és garantáltan meggátol minket az ivásban.

Minden alkalommal, amikor ezt megcsináltam, emlékeztetett arra, hogy az az egy ital sosem egy ital

– mutatott rá, míg a kommentelők arra hívták fel a figyelmet, hogy ez a módszer más negatív viselkedésformák és döntések megelőzésére is kiválóan működik.

@thedanielledigrandi Works everytime 🌟 Resources for sobriety, your alcohol free journey or sober curious 🔗 #sober #soberaf #sobercurious #sobertips #sobertiktok #fyp #alcoholfreejourney ♬ original sound - Danielle | The Sober Rebel

(LADBible)

(Borítókép: Söröző férfi. Illusztráció: Getty Images)