Villám csapott egy amerikai nőbe egy floridai tengerparton, ám szerencsére túlélte a balesetet. Később elmesélte, milyen érzés volt és milyen sérüléseket szenvedett.

Meredyth Willits épp a férjével vakációzott Floridában, amikor élete egyik legmegrázóbb élményében volt része. Szó szerint. A nőbe ugyanis belecsapott a villám, és csak csodával határos módon élte túl az esetet.

Willits a földre rogyott, a férje pedig azonnal értesítette a mentőket, akik szerencsére gyorsan kiértek a helyszínre, és a sürgősségi osztályra szállították a nőt. Az orvosok megállapították, hogy a teste bal oldala teljesen lebénult. 

Úgy éreztem, mintha egy 300 kilós ember hirtelen a fejem tetején landolt volna.

Azonnal rájöttem, mi történik, mert egy strand közepén voltam, és a férjemen kívül senki sem volt a közelben” – osztotta meg a nő egy TikTok-videóban, milyen érzés átélni egy villámcsapást. „Tudtam, hogy most simán meghalhatok, de ebbe akkor valahogy belenyugodtam" – tette hozzá.

@meredyth_with_a_why I got hit by lightning on Friday and here’s how it went #lightningtime⚡️ #lightningstrike #weather #psychic #medium #channeledmessage ♬ original sound - Meredyth Willits

Mivel a bal oldala teljesen lebénult és érzéketlenné vált, először felmerült az is, hogy a villámcsapás agyvérzést váltott ki nála, ám szerencsére a bénulás átmeneti volt. A maradandó tünetetek azonban megkeserítik a hétköznapjait. Sokszor tapasztal agyrázkódáshoz hasonló tüneteket, és a bal sípcsontjában fájdalmat. Állítása szerint a tarkóján vörös foltok jelentek meg a villámcsapás óta, és a petefészkében lévő ciszta is megrepedt. Ez utóbbival kapcsolatban az orvosok nem biztosak benne, hogy köze van a villámcsapáshoz.

A villámcsapások túlélői egyébként a tünetek széles skáláját tapasztalhatják: rövid távon gyakran számolnak be izomfájdalomról és agyrázkódáshoz hasonló tünetekről, köztük hányingerről, fejfájásról, emlékezetkiesésről és szédülésről. 

(Daily Mail)  

(Borítókép: Villámlás. Illusztráció: Getty Images)