Hét évvel Chester Bennington halála után a Linkin Park bejelentette, hogy új énekessel térnek vissza, és világkörüli turnéra indulnak.

Chester Bennington 2017-es tragikus halála óta a banda szünetet tartott, és sokáig úgy tűnt, nem is folytatják. Mike Shinoda, a banda egyik alapító tagja, 2022-ben még azt mondta, hogy nem terveznek új albumot vagy turnét másik énekessel.

Nemrég azonban egy titokzatos, 100 órás visszaszámlálás jelent meg a Linkin Park hivatalos oldalán, ami hatalmas izgalmat váltott ki a rajongók között.

Amikor a számláló lejárt, bejelentették, hogy a banda új énekessel folytatja: Emily Armstrong, a Dead Sara énekesnője csatlakozott hozzájuk. Emellett megerősítették, hogy új albumot adnak ki From Zero címmel, és világkörüli turnéra indulnak.

A rajongók vegyes érzelmekkel fogadták a hírt, de sokan méltatták Emily Armstrong teljesítményét. Egy kommentelő az X-en (korábban Twitter) így írt:

Emily Armstrong tökéletes választás a Linkin Park új énekesének. Bár szkeptikus voltam egy női énekessel kapcsolatban, élőben elképesztően hangzik.

Egy másik hozzátette: „Ha valaki nem érzi, hogy Emily Armstrong tökéletesen illik az új irányvonalhoz, akkor nem hallotta őt igazán.”

A világkörüli turné során olyan nagyvárosokba látogatnak majd, mint Los Angeles, New York, Hamburg, London és Szöul. Az új album első kislemeze, a The Emptiness Machine is hamarosan megjelenik, a turné jegyei pedig szeptember 7-től lesznek elérhetők.

A LaDbible beszámolója szerint az új felállás nagy örömet váltott ki a rajongók körében, akik izgatottan várják a visszatérő albumot és a turnét.

(Borítókép: Emily Armstrong. Fotó: Getty Images)