Cierra Mistt korábbi légiutas-kísérő elárulta, miért kerülik a repülőgépen dolgozók a forró italokat. Az elmondottak után talán ön is kétszer meggondolja, hogy rendeljen-e belőlük a repülőutak során.

Egy légiutas-kísérő nemrég elmondta, hogy a személyzet tagjai inkább nem fogyasztanak forró italokat a repülőgépen, mert a kávé- és teakészítéshez használt víztartályokat szinte soha nem tisztítják. Ehelyett azt javasolja, hogy az utasok válasszanak üdítőt vagy alkoholtartalmú italokat.

Cierra Mistt szerint, bár a légitársaságok rendszeres vízminőségi teszteket végeznek, ezek gyakran csak hat-hét havonta történnek meg, és csak akkor tisztítják a tartályokat, ha problémát találnak – írja a LADBible. Egy rövid videóban elmondta, hogy a személyzet csak akkor iszik kávét vagy teát a repülőn, ha nincs más választásuk.

Hacsak nem vagyunk nagyon rászorulva, soha nem iszunk kávét vagy teát a gépen

– emelte ki.

A közösségi médiában vegyes reakciók érkeztek a videóra. Néhány utas már csak palackozott vizet fogyaszt a repülőn, míg mások szerint a forró italok biztonságosak, hiszen a víz forralása elpusztítja a baktériumokat.

(Borítókép: Egy légiutas-kísérő egy repülőgép fedélzetén. Fotó: Getty Images)