Egy karrierszakértő elárulta, milyen kérdésekkel érdemes zárni egy állásinterjút a siker érdekében.

Az állásinterjúk gyakran stresszes élmények lehetnek, de fontos szem előtt tartani, hogy nem csak a vállalat dönt arról, ki lesz a megfelelő jelölt, hanem ön is eldöntheti, hogy a pozíció és a cég megfelelő-e. A Mirror cikke szerint Erin McGoff karrierszakértő hat olyan kérdést ajánl, amelyet érdemes feltenni egy interjún, hogy pozitív és maradandó benyomást keltsen.

McGoff a TikTokon osztotta meg a tanácsait, kiemelve, hogy mindig érdemes kérdésekkel készülni az interjú végén. Javasolja, hogy az interjú során figyeljen az időre, és ha van rá lehetőség, tegye fel a következő hat kérdést, amelyek garantáltan lenyűgözik az interjúztatót:

@erinmcgoff

make the recruiter say, "dammmmnnnnnn 🔥" #career #careertok#careertiktok #careeradvice #careercoach #hrtiktok #resume #resumetips #coverletter #interview #job #work #jobinterview #jobinterviewtips #jobinterviewquestions #weakness #howto #learnontiktok #edutok #college #intern #internship #tiktoktaughtme #interviewtips #interviewquestions #wfh #remotejob #salary #salarynegotiation #1min#longervideo #longervideos

♬ original sound - AdviceWithErin✨

1. Ha ma kezdenék, kinek tartoznék beszámolással?

Ez a kérdés segít tisztázni, ki lesz a közvetlen vezetője, és azt mutatja, hogy komolyan érdeklődik a pozíció iránt.

2. Olvastam, hogy a vállalatnak fontos a fenntarthatóság. Tudna erről bővebben mesélni?

Ezzel a kérdéssel jelezheti, hogy alaposan utánanézett a cégnek, és fontosnak tartja a vállalat értékeit.

3. Hogyan hatott a COVID-19 a cég működésére és vállalati kultúrájára?

Ez egy fontos kérdés, hiszen a világjárvány minden vállalatot érintett, és érdekes lehet megtudni, hogyan alkalmazkodtak a változásokhoz.

4. Nemrég hallottam, hogy egy másik cég mesterséges intelligencia terméket vezetett be. Terveznek hasonló fejlesztést önök is?

Ezzel a kérdéssel megmutatja, hogy tisztában van az iparági fejleményekkel, és érdeklődik a cég jövőbeli innovációi iránt.

5. Nagyon érdekel ez a pozíció. Van bármi, amit még elmondhatnék a jelentkezésem megerősítése érdekében?

Ez egy jó mód arra, hogy kifejezze elkötelezettségét, és lehetőséget ad arra, hogy további információkkal szolgáljon, ha szükséges.

6. Mikorra várható visszajelzés a következő lépésekről?

Ezzel a kérdéssel tisztázhatja, hogy mikor számíthat visszajelzésre, és felkészültebbé teszi a következő lépésekre.

McGoff szerint az is fontos, hogy az interjú végén mindig köszönje meg a kérdező idejét.

A videó nézői saját ötleteikkel is hozzájárultak a videó tartalmához. Egy felhasználó például azt javasolta, hogy érdemes megkérdezni, mely tulajdonságok jellemzik a legsikeresebb munkatársakat, mert ez segít megérteni, hogy valóban illünk-e oda.  Egy másik hozzászóló azt emelte ki, hogy rendszeresen megkérdezi a vezetőket, hogyan jellemeznék saját vezetési stílusukat, mert ez segít jobban megismerni a cég vezetési filozófiáját.

Az állásinterjún tehát nemcsak az a cél, hogy jól bemutassa magát, hanem az is, hogy kiderítse, a munkahely valóban illik-e önhöz. A megfelelő felkészültség és átgondolt kérdések segíthetnek abban, hogy jó benyomást keltsen, és sikeresen zárja az interjút.

(Borítókép: állásinterjún a jelölt. Illusztráció: Getty Images)