Különös kísérletbe fogott egy férfi, aki nyers lazachúst dobott az óceánba, hogy megfigyelje, mi történik vele. A fenéken GoPro kamarákat rögzített, az elkészült videó pedig igencsak ijesztőre sikerült.

Nem várt kísérletbe fogott korábban a tenger alatti felvételeiről elhíresült YouTuber, aki Ace Underwater néven fut a videómegosztó portálon. A fiatal férfi többnyire egyedi és humoros tartalmakat tesz közzé, legutóbb azonban egy sokkal inkább ijesztő videót sikerült produkálnia, miután úgy döntött, hogy nyers lazachúst ereszt le az óceán mélyére. A húsba fémpálcákat döfött, hogy azok az óceánfenékbe fúródva lent tartsák az ételt a halak között.

A lazacszeletek körül néhány GoPro kamerát is elhelyezett, hogy megfigyelje, mi történik a hússal, illetve hogy hogyan reagálnak a halak a látványra.

Az elkészült videó vírusként kezdett terjedni a neten, a nézők ugyanis nem voltak felkészülve arra, hogy mi fog következni. Bár eleinte az élőlények nem mutattak érdeklődést a húst iránt, csak a gömbhalak kezdték egy kicsit piszkálni azt, a YouTuber később leereszkedett a mélybe és apró darabokra tépdelte a lazacot. Az igazi káosz ezután kezdett kibontakozni.

Több hal is a darabkák felé kezdett úszni, miközben a férfi elmondta, hogy a korábbi kísérletei során megtanulta: a halak jobban szeretik, ha a táplálékukat apró darabokban vehetik magukhoz. Az uszonyosok tehát készek voltak elfogyasztani a lazacot, ám még mielőtt beleharaphattak volna, a videós ismét leereszkedett, hogy egy csővel szétpréselje a húsdarabokat.

Tette végül irdatlan mennyiségű hal megjelenéséhez vezetett. Elsőként a dámhalak, majd a vörös kecsegehalak szabadultak rá a húsra, de rövid időn belül a fenékhalak és az őrmesterhalak is megjelentek a közös lakomán. Végül egy angolna maradéktalanul felfalta az összes lazachúst.

„Ha darabokra tépjük, sőt szétpréseljük a lazacot, felszabadulnak belőle az olajok, amelyeknek az illata vonzza a halakat” – mutatott rá videójában a YouTuber. A felvétel alatt több hozzászóló is megjegyezte, mennyire ijesztő volt számára a látvány, hogy a halak tétovázás nélkül hajlandók megenni más halakat.

Ez nem olyan, mintha a halak bizonyos értelemben kannibálok lennének?

– tette fel a kérdést egy kommentelő.

(LADBible)

(Borítókép: Lazachús. Illusztráció: Getty Images)