Elesett és térdfájdalmak miatt a sürgősségin kötött ki egy 63 éves férfi, ám az orvosok sokkal komolyabb problémával szembesültek, miután megröntgenezték őt.

Minden férfi rémálma vált valóra 2019-ben egy 63 éves amerikai tag esetében, aki térdfájással ment kórházba, mert hatalmasat esett az utcán, ám a róla készült röntgenfelvételek valami egészen elképesztő anomáliát mutattak.

A New York-i kórház orvosai teljesen elképedtek, amikor meglátták, hogy a férfi hímtagja csontosodni kezdett.

A rendellenesség úgy derült ki, hogy a szakemberek az első röntgenfelvételeket a férfi csípőjéről készítették azt feltételezve, hogy a területen keletkezett apró törések, repedések okozhatják a kisugárzó térdfájdalmat. Törések helyett azonban az ágyéktájékon a péniszcsontosodás jeleit találták. Mint az az orvosi jelentésben szerepelt, a férfi hímvesszőjének lágyszövetében kalciumsók halmozódtak fel és plakkszerűen meszesedni kezdtek, aminek következtében megindult a pénisz úgynevezett elcsontosodása.

A beteg ennek ellenére nem mutatott semmilyen, az állapotra jellemző tünetet, mint például váladékozást vagy duzzanatot. Az orvosok nem is végeztek további vizsgálatokat és kezelést sem alkalmaztak, a férfi pedig a tanácsuk ellenére elhagyta a kórházat. Az esetleírásban ugyanakkor rámutatnak, hogy az elcsontosodás mértékétől és a tünetektől függően léteznek orvosi és sebészeti kezelési lehetőségek, ám ezekre nincs szükség addig, amíg nem jelentkeznek a szimptómák. A pénisz területén jelentkező fájdalmak szájon át szedhető fájdalomcsillapítókkal, helyi szerekkel, injekciókkal, mechanikus nyújtó- vagy vákuumeszközökkel, valamint úgynevezett extrakorporális lökéshullám-terápiával kezelhetők.

A súlyosabb fájdalmakra vagy az erekciós zavarokra műtét, illetve felfújható péniszprotézis jelenthet megoldást.

A Science Alert szerint a péniszcsontosodás leggyakoribb oka az úgynevezett Peyronie-kór, amikor a péniszben rostos hegszövet képződik. Ezen kívül trauma, késői stádiumú vesebetegség és más, kalciumfelhalmozódást okozó állapotok is vezethetnek ide.

(LADBible)

(Borítókép: Egy férfi az ágyékát fogja. Illusztráció: Getty Images)