A társadalom kitaszítottjai helyének nevezik a Föld legmagasabban fekvő városát, La Rinconadát, ahol nincsenek törvények. Egy férfi nemrég odamerészkedett és mindent dokumentált, amit látott.

Többek között az illegális bányászat fellegvára az 5100 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő perui város, La Rinconada, amely a Föld legmagasabban elhelyezkedő emberi települése, és ahol lényegi törvények hiányában a bűnözési ráta az egekben van. Habár vannak bizonyos alapvető szabályok, egy átlagember számára valóságos káosz uralkodik odafent. Ezt támasztja alá egy YouTuber által közzétett videó, amelyben a férfi összevágott mindent, amit ő és az operatőre látott. 

La Rinconada nagyon közel van egy aranybányához, az ott élők többsége éppen ezért bányászként dolgozik. A bányászat a városban ugyanakkor nem hivatalosan működik, a munkások pedig mindennek tetejében veszélyesnek tartják a várost, ám a munkalehetőség miatt vállalják a kockázatot. Miután a videós több bányásszal is elbeszélgetett, úgy jellemezte a várost, mint a „társadalom kitaszítottjainak” helyét.

A férfi végül a városban töltötte az éjszakát az operatőrével, a szállásukon pedig biztonsági utasításokat kaptak, nehogy célpontokká váljanak. Különösen félő volt ez az esti órákban, a település arca ugyanis teljesen megváltozik, miután lemegy a nap.

„Nagyon szélsőséges élmény volt. Egy gleccser lábánál ébredtünk a legszebb kilátással a világon, aztán szinte egész éjjel fent voltunk és hallottuk, hogy mi történik kint a városban. Lövések dördültek, az emberek sikoltoztak, közben részegek üvegeket törtek. Egyszerre voltunk a Föld egyik legszebb helyén, de közben láttuk a legrosszabbat, amit az emberek a bolygóval tehetnek” – összegezte a tapasztalatait videójában a YouTuber.

(LADBible)

(Borítókép: La Rinconada, a világ legmagasabban fekvő városa. Fotó: Getty Images)