Az alkoholos italoknak mindenhol elkérik az árát, egyes nyaralóhelyeken azonban pofátlan összegekért árulják azokat. Egy TikToker nemrég egy népszerű üdülőhelyről panaszkodott, kiemelve, hogy a gatyája is ráment egyetlen vodka-szódára.

Az infláció minden országba elért, ennek következtében sokkal nehezebb kifogni az olcsóbb repjegyeket, szállásokat és vendéglátóhelyeket. Néhány turisztikai célpont azonban a kelleténél jobban meglovagolta ezt a hullámot és pofátlan módon hatalmas összegeket kér el a turistáktól. Ennek a gyakorlatnak esett áldozatul egy népszerű TikToker is, aki rendszeresen tölt fel tartalmakat a világ üdülőhelyeiről, kiváltképp a törökországi Marmarisról, amelynek a népszerűsége rengeteget nőtt az utóbbi években. Ez a növekvő népszerűség az árakon is meglátszik, a drágulás pedig a @marmarislovers néven futó vlogger szerint olyan mértékű, hogy könnyen az emberek kedvét szegheti a helytől.

Ez a szezon annyira csendes volt, hogy szomorú volt látni.  Őszintén úgy hiszem, hogy 2025-ben egyáltalán nem lesznek itt turisták, ugyanis 15 százalékos áremelkedés várható” – mutatott rá a TikToker, aki elárulta, hogy

így is 15 fontot, vagyis nagyjából 7 ezer forintot fizetett egy vodka-kóláért.

Ugyanennyiért Dubajba is elmehetnék

– mutatott rá. A videó alatt számos hozzászólás érkezett, köztük többen is panaszkodtak hasonlóra. Az egyikük azt írta, hogy még soha annyi étterem és bár nem próbálta meg átverni, mint idén Marmarison, míg egy másik megjegyezte, hogy az ott elköltött pénzből egy fullos thaiföldi nyaralás is kijött volna. Ellenben olyanok is akadtak, aki védelmükbe vették a török üdülőhelyet és leírták, hogy a tapasztalataik szerint még mindig találni olcsó vendéglátóhelyeket.

@marmarislovers #fyp #viral #izmir #alanya #marmaris ♬ Sigue - Beny Jr, Morad & K y B

(LADBible)

(Borítókép: Voda-kólát szervírozó bárpultos. Illusztráció: Getty Images)