A heves esőzések és áradások miatt kritikus helyzet alakult ki számos ausztriai, csehországi és lengyelországi régióban is – számolt be az MTI.

A Közép- és Kelet-Európát sújtó özönvízszerű esőzések és áradások halálos áldozatainak száma mára legalább 16 főre emelkedett. 

A hatóságok Csehországból. Lengyelországból és Ausztriából jelentették a haláleseteket és figyelmeztettek, hogy a legrosszabb még hátravan.

Lengyelországban az áldozatok száma ötre emelkedett, miután egy munkából hazatérő sebész megfulladt a délnyugati Nysa városában, ahol a kórházat evakuálták, és a betegeket csónakokkal mentették ki. A tűzoltók szerint további négy ember halt meg a déli Bielsko-Biała és Lądek-Zdrój városokban – írta meg a The Guardian.

100 éve nem tapasztat árvíz érte el Alsó-Ausztriát is és már több halálos áldozatról beszámoltak erről a területről is. Az árvíz miatt az alsó-ausztriai St. Pölten és Tulln kerületeket is katasztrófa sújtotta területté nyilvánították vasárnap kora reggel. 

A közösségi oldalakon több árvízről készült videó is megjelent:

Magyarországon már napok óta magas fokú készültség van a közelgő árvíz miatt, amely sok ember életét nehezítheti meg a következő napokban. 

(Borítókép: Mentőalakulat egy csehországi árvízzel sújtott területen. Fotó: Anadolu/Getty)