Néhány film annyira rossz, hogy nehéz kibírni a végéig. Itt van 8+1 film, amelynek borzasztó forgatókönyve, gyenge színészi alakítása és zavaros cselekménye miatt szinte nézhetetlenek.

1. Az Emoji-film (2017)

Ez az animációs film vígjátéknak indult, de inkább kínos lett, mint szórakoztató. Az Emoji-film nemcsak a gyenge humorral és nyilvánvaló reklámokkal hagyott keserű szájízt maga után, hanem a kritikusok is lesújtóan nyilatkoztak róla. Alonso Duralde a TheWrap-től “lélekzúzónak” nevezte a filmet. Ha lenne “nézhetetlen” emoji, ez a film biztosan azt kapná.

2. Váratlan szépség (2016)

Bár olyan hírességek szerepelnek a filmben, mint Will Smith, Helen Mirren és Keira Knightley, a Váratlan szépség mégis érzelmileg manipuláltnak és erőltetettnek tűnik. Ahelyett, hogy mélyebb filozófiai kérdéseket vetne fel, inkább felszínes érzelmi reakciókat próbál kicsikarni a nézőkből. A kritikusok szerint a film forgatókönyve gyenge, a történet követhetetlen, és unalomba fullad.

3. A hóember (2017)

Michael Fassbender főszereplésével hatalmas elvárások övezték A hóember című pszichológiai thrillert. A film azonban a várakozásokkal ellentétben zavaros és követhetetlen történetté vált. Tomas Alfredson, a rendező, elismerte, hogy a forgatási ütemterv és költségvetési korlátok miatt a forgatókönyv 10-15%-át nem sikerült leforgatni. Ez jól látható a végeredményen is, amely inkább csalódást okozott, mint izgalmat.

4. Fantasztikus Négyes (2015)

A szuperhősfilmek általában garantált sikert aratnak, de a 2015-ös Fantasztikus Négyes esetében minden félresiklott. A film gyenge forgatókönyvvel, gyenge színészi játékkal és unalmas történettel rendelkezett. A Rotten Tomatoes-on mindössze 9%-os értékelést kapott, és mind a rajongók, mind a kritikusok egyetértettek abban, hogy ez a verzió egyszerűen katasztrofális volt.

5. Ezer szó (2012)

Eddie Murphy rengeteg emlékezetes pillanatokat szerzett nekünk karrierje során, de az Ezer szó sajnos nem tartozik közéjük. A film alapötlete – hogy Murphy karaktere nem beszélhet – épp attól a humortól fosztja meg a filmet, amely a színész igazi erőssége. Az eredmény egy kínos, erőtlen és unalmas film lett, amely még Eddie Murphy tehetségét sem tudta megcsillantani.

6. Fehér feketében (1986)

Ez a film rendkívül kényes témát választott, de a kivitelezés teljesen félresiklott. A történet egy  diákot követ, aki úgy tesz, mintha színesbőrű lenne, hogy ösztöndíjat kapjon. Már maga a koncepció is problémás, de a film módja, ahogyan a rasszizmus kérdését kezelte, csak tovább súlyosbította a helyzetet. A kritikusok szerint a film egy ügyetlen próbálkozás arra, hogy a rasszizmus témáját humorosan dolgozza fel, de végül inkább zavaró és félreérthető lett.

7. Gotti (2018)

John Gotti, a hírhedt New York-i maffiafőnök története rengeteg drámát és izgalmat tartogatott volna, de a 2018-as Gotti film sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A produkció folyamatos problémákkal küzdött, mivel a rendezők és forgatókönyvírók folyamatosan cserélődtek, és ez meg is látszik a végeredményen.

A Rotten Tomatoes-on mindössze 0%-ot ért el, ami jól mutatja, mennyire rosszul sikerült ez az életrajzi film.

A történet ígéretes alapanyaga ellenére a film teljesen célt tévesztett.

8. Empire (1965)

Andy Warhol avantgárd művészeti filmje, az Empire, 8 óra 5 percen keresztül mutatja lassított felvételben az Empire State Buildinget. Bár a művészi szándék mögötte kétségtelen, a film a legtöbb néző számára elviselhetetlenül hosszúnak és unalmasnak tűnik. Az, hogy valaki képes végignézni mind a 8 órát, már önmagában is egyfajta bravúrnak számít. A film inkább egy művészeti kísérlet, mintsem hagyományos mozifilm, és emiatt nagyon szűk réteg számára érthető és élvezhető.

+1. Love Guru (2008)

Mike Myers óriási sikereket ért el az Austin Powers filmekkel és a Shrek sorozattal, de a Love Guru hatalmas bukásnak bizonyult. A film annyira rosszul sikerült, hogy Myers karrierje szinte megtorpant utána.

A kritikusok és a közönség egyaránt nevetségesnek és rosszul összerakottnak ítélte a filmet, amiért végül el is nyerte a legrosszabb filmnek járó arany málna díjat.

Ez a komédia nemcsak Mike Myers humorát nem tudta megfelelően kihasználni, de a történet is teljesen elhibázott volt, ami végül karrierjére is negatív hatással volt.

(Borítókép: Az Emoji film egyik figurája. Fotó: Getty Images)