Az Airbnb lakáskiadás sok probléma forrása lehet, nem csak a környező lakóknak, de a tulajdonosnak is. Most egyikük elmesélte, milyen vendégek akasztották ki legjobban

„Amikor 2020-ban belevágtam a rövidtávú lakáskiadásba, semmi sem tudott volna felkészíteni arra a rengeteg féle emberre, aki megfordult nálam" – mondja Freya Hodgson, aki a Mirrornak mesélt arról, milyen extrém esetek történtek vele 3 éves Airbnb kiadói pályafutása során.

A törött edények és rendetlen vendégek semmi esetre sem tartoznak ezek közé a brit nő szerint, ennél sokkal durvább sztorik tették számára örökre emlékezetessé ezt a bizniszt. Az, hogy a vendékek jelentős része képtelen volt felfogni, hogy melyik a lakáshoz tartozó parkolóhely, még nem is idegesítette annyira. Azon már felhúzta a szemöldökét, amikor egy pár, akik nem tudták kinyitni a zárat, nem őt hívták, hanem a rendőrséget. De volt ennél sokkal rosszabb is.

1. Radiátor-katasztrófa

Az ominózus vendég nem sokkal éjfél kezdett üzeneteket küldözgetni Hodgsonnak, miszerint a fürdőszobai törölközőmelegítő szivárog, és csináljon valamit. Nemsokára kiderült, hogy az illető annyira részeg volt, hogy leszakította a radiátort a falról, és a törött csövekből folyt a víz.

Szerencsére sikerült gyorsan egy vízvezetékszerelőt találni, aki jó pénzért ideiglenesen megoldotta a csőtörést, amit természetesen a vendégnek kellett kifizetni, ám további veszteségeket okozott, hogy a javítás miatt a következő lefoglalt időpontokat le kellett mondani.

2. Bolhainvázió

Ha valaki találkozott már közelről a kis ugriburgi rovarokkal, neadjisten átélte már a bolhafertőzés poklát, akkor tudja, milyen nehéz megszabadulni ezektől a vérszívóktól. Bár az épületbe tilos volt állatot bevinni, Hodgson lakásába azért valahogy mégis beköltöztette őket az egyiik bérlő, és a takarítócsapat szembesült a hosszú távra berendezkedett új lakókkal.

Ráadásul  Hodgson egy másik lakásában is járt ugyanaz a vendég, ahova szintén betelepítette a bolhákat, így az irtás költsége és a lemondások miatt a nő közel 230 ezer forintnyi fontot bukott.

3. Bor a falon

Az Airbnb rossz hírének egyik alapja, hogy részeg turisták randalíroznak a kibérelt lakásba, és ebben nyilván van is igazság.  Hodgson is megtapasztalta, milyen az, amikor a hófehérre festett falakon hatalmas sötét foltok virítanak, mert a vörösbor a pohár helyett valahogy odakerült. Két esetet is felidéz, amitől kiborult: az elsőnél a vendég eltitkolta a dolgot, majd amikor kiderült, azt a csodálatos mentséget találta ki, hogy egy csokor virág hagyta a foltot. A másik alkalommal a nappali egyik falát teljesen elborította a vörös nedű, és csak az kímélte meg a tulajt a teljes sokktól, hogy sikerült a következő vendégek érkezése előtt leszervezni egy gyors festést. Természetesen nem kevés pénzért.

(Mirror)

(Borítókép: szálláshelyre érkező vendégek. Illusztráció: Getty Images)