Letartóztattak egy nőt a johannesburgi OR Tambo Nemzetközi Repülőtéren, majd röntgenfelvételre küldték, ahol megdöbbentő dolgot észleltek az orvosok. A nőt végül őrizetbe vették, holnap kell megjelennie a bíróságon.

A brazil Sao Paulóból a Dél-afrikai Köztársaságban található Johannesburgba utazott egy 30 éves nő, akiről fülest kaptak a hatóságok. A rendőrök már a repülőtéren vártak rá, hogy letartóztassák, majd kórházba vitték, ahol röntgenfelvételeket készítettek róla.

Az orvosok nagyon meglepődtek, amikor tárgyakat láttak a nő gyomrában. Miután a felvételek igazolták a gyanút, a nőt őrizetbe vették és megvárták, hogy a természet tegye a dolgát. 

Végül 68 darab, összesen 850 gramm „kokaingolyó” távozott a nőből.

„A csapatunk azonnal elkapta a drogfutárt, amint áthaladt a repülőtér bevándorlási hivatalán. Letartóztattuk és egy helyi kórházba vittük, ahol a röntgenfelvételek a gyanúnkat megerősítve idegen tárgyakat mutattak ki a nő hasában” – mondta Athlenda Mathe dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, hogy a nő már a tizedik díler, akit az elmúlt két hónapban letartóztattak a dél-afrikai repülőtéren. Ez idő alatt több mint 265 millió forintnak megfelelő értékű kábítószert foglaltak le a hatóságok. Hogy a nőben talált 850 gramm kokainnak mekkora a feketepiaci értéke, egyelőre nem közölték. Az illető szeptember 25-én áll bíróság elé kábítószer-kereskedelem és kábítószer-birtoklás vádjával.

(LADBible)

(Borítókép: Egy nő röntgenen. Illusztráció: Getty Images)