A digitális világ béklyóiba kötött ismerkedések egy pontján is elkerülhetetlen a személyes találkozás, azzal együtt pedig az első benyomás. Hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból, érdemes megfogadnunk Blaine Anderson amerikai kerítőnő tanácsait, pontosabban, hogy mely kérdéseket kerüljük egy első találka alkalmával.

1. Milyen randijai voltak korábban?

Habár nagyon fontos információkat szűrhetünk le a randipartnerünk párkapcsolati és randizási előzményeiből, Blaine Anderson szerint érdemes ellenállnunk a kísértésnek és kerülnünk az erre vonatkozó kérdéseket az első randevún.

„Nincs szükség arra, hogy az első randevúkon az exeket is szóba hozzátok. Maradjatok jelen, és koncentráljatok az itt és mostra. Legyetek játékosak, tegyetek fel olyan kérdéseket, amelyek mosolyt csalnak az arcotokra” – javasolta a kerítőnő

2. Az ital után jöhet a vacsora?

Szerencsés esetben a randi olyan jól sikerül, hogy el sem akartok köszönni egymástól, így megpróbáljátok addig húzni, amíg lehet. A randitanácsadó szerint ugyanakkor pont ilyenkor kell elköszönni, hogy megmaradjon az első találkozó varázsa.

„A hét órás első randevúkkal az a probléma, hogy kialakulhat az intimitás egy hamis érzete anélkül, hogy a felek tudnák, hosszú távon összeillenek-e. Szóval bármennyire is jól érzitek magatokat együtt és legyen ez a valaha volt legnagyszerűbb randitok, én azt tanácsolom, hogy vessetek véget a találkának a második kör ital után és hagyjátok, hogy a másik többet akarjon. Ha megvan a varázslat, mindenképp lesz második randi” – fejtette ki Blaine Anderson.

3. Szervezhetjük a következő randit?

Bármennyire is jól sikerül egy randi, ugyanúgy, ahogy elhúzni sem érdemes, az esetleges második találkozóra sem tanácsos ott helyben rákérdezni.

„A második randevú megtervezése egyfajta udvarlás, a kölcsönös érdeklődés tesztelésének egy formája. Éppen ezért jó nyitva hagyni a lehetőségeket az első randit követően és a hirtelen döntések helyett gondolkodni azon, hogyan tervezzük meg a következő találkát, valamint várni, hogy a másik mit lép. Ezt nem jó elsietni” – magyarázta a kerítőnő, hozzátéve, hogy a második randira való azonnali rákérdezéssel kellemetlen helyzetet is teremthetünk.

„Ha megkérdezel valakit, hogy el akarnak-e menni veled egy második randira, 99 százalékban igenlő választ fogsz kapni, hiszen a másiknak kínos lesz nemet mondani. Legfeljebb annyit mondj, hogy mindenképp jó lenne megismételni a randevút, amivel utalsz egy jövőbeli esetleges találkára, de nem kéred a másiktól, hogy tegye is meg”.

(LADBible)

(Borítókép: Egy férfi és egy nő randevúzik. Illusztráció: Getty Images)