A világ leghalálosabb folyóvizeként tartják számon az angliai Yorkshire-ben lévő Wharfe-folyó Strid nevű ágát, amelynek mélyére egy YouTuber küldött kamerát, hogy felfedje, mi rejtőzik a sötétben. Ijesztő felvételek születtek.

Elsőre kifejezetten nyugodtnak tűnik az angliai Yorkshire Dales Nemzeti Parkból eredő Wharfe-folyó egyik ága, a világ legveszélyesebb folyóvizének tartott Strid patak. A mélyén ugyanakkor hatalmas veszélyek rejtőznek, ezt fedte fel jack a snacks” néven futó brit YouTuber, aki kamerát eresztett a vízbe. A felvételekből kiderült, hogy a patak egy halálos, sziklás szurdokká alakul.

„A víz hatalmas erővel sodródik feléd, majd csapdába ejt és sehogysem tudsz visszajutni a felszínre. Mindeközben a zaj, amiket csap, kifejezetten rémisztőek. Három láb mélyen már teljesen a káosz” – magyarázta videójában a tartalomkészítő, akinek egyszer újra kellett kezdenie a munkát, a víz ugyanis majdnem elvitte a kameráját. „Másfél óra elteltével folyamatosan harcoltam a sodrással és próbáltam megakadályozni, hogy a víz kitépje a kamerát a kezemből” – mesélte Jack.

A felvételen jól kivehető, ahogy a kamera elsüllyed, és rövid időn belül már csak teljes sötétség látszik, majd feltűnnek a halálos sziklák.

Láthatjátok, hogy itt egy szikla pereme bontakozik ki. Ez itt csak arra vár, hogy maga alá temesse az embert.

A videómegosztó portálon a 2021-es felvétel alá a mai napig érkeznek kommentek megdöbbent emberektől, akik egytől egyig elismerésüket fejezik ki, hogy a YouTuber elkészítette ezt a videót.

„Nagyon hátborzongató ez a több mint 60 méteres mélység! [...] Lélegzetvisszafojtva ültem, miközben elképzeltem, hányan láthatták ezt másodpercekkel a haláluk előtt, őket pedig soha többé nem látták. [...] Szép munka!” – írták többen.

Jack egyébként nem először látogatott el az életveszélyes patakhoz. Legutóbb a mélységét is megmérte és kiderült, hogy a legmélyebb pontja 65 méter, ami a Yorkshire Bylines szerint „15 egymásra rakott emeletes busznak felel meg”.

(LADBible)

(Borítókép: A Wharfe-folyó Strid nevű ága. Fotó: Getty Images)