Julia Roberts lenyűgöző karrierjét és az amerikai színjátszásra gyakorolt hatását a legmagasabb francia filmes elismeréssel, a tiszteletbeli César-díjjal jutalmazzák.

A César-díjátadó, amelyet gyakran a „francia Oscarnak” neveznek,  2025. február 28-án az 50. évfordulóját ünnepli, a jubileumi ünnepséget pedig a párizsi Olympia Színházban rendezik majd. Az eseményen Julia Roberts tiszteletbeli elismerést vehet majd át, amellyel a francia filmakadémia olyan művészek előtt tiszteleg, akik kiemelkedő hatással voltak a világ filmművészetére – írja a Variety

A César Akadémia közleményében a következőképpen méltatta a színésznőt:

Julia Roberts nemcsak lenyűgöző színésznő, hanem igazi inspiráció és a világ filmművészetének meghatározó ikonja.

Julia Roberts karrierje során számos meghatározó alakítást láthattunk tőle, például a Micsoda nő! és az Erin Brockovich című filmekben. Ez utóbbi szerepéért 2001-ben Oscar-díjat is nyert. A francia filmes szakma számára különösen fontos Julia Roberts elismerése, mivel a francia kultúra mindig is nagyra értékelte a minőségi filmeket és a kivételes színészi tehetségeket.

Korábban a tiszteletbeli César-díjat olyan világhírű filmesek és színészek kapták meg, mint David Fincher, Cate Blanchett, Penelope Cruz, Robert Redford és George Clooney, így Julia Roberts most egy olyan elit társasághoz csatlakozik, amelynek tagjai meghatározó alakjai a nemzetközi filmiparnak.

(Borítókép: Julia Roberts. Fotó: Getty Images)