Egy TikTok-videóban egy autista férfi osztotta meg saját elméletét arról, hogyan kellene az utasoknak felszállniuk a repülőgépekre – és sokan egyetértenek vele.

Egy repülőgép utasa, Michael Herman, egy zseniális ötlettel állt elő, ami szerint minden légitársaságnak meg kellene változtatnia az utasok beszállási sorrendjét. 

Felesége, Rachael Yoder töltötte fel a videót a TikTok-ra, ahol már több millió megtekintést és számos kommentet kapott. A  LaDbible  szerint Michael szerint a jelenlegi beszállási rend „nevetségesen” időigényes, és egyszerűen megoldható lenne, ha a légitársaságok logikusabb megközelítést alkalmaznának.

@rachyodes Put autistic people in charge of airlines. He said what he said 😂 #neurodivergent #airlines #travel #traveltiktok #traveltok #traveltips #airport #airtravel #actuallyautistic #neurodivergenttiktok #autisticadult #rant #take #autistictake #fyp #flightattendant #pilot #pilotsoftiktok #fypageシ #fypシ゚viral #viral #viralvideo #funny @magicalmichael ♬ original sound - Rachael Yoder

Michael a videóban részletesen elmagyarázta:

Ha van 40 sor a gépen, akkor miért nem hátulról, a 40-es sorból kezdjük a beszállást?

Az utas szerint így a repülőgép sokkal gyorsabban telne meg, és nem kellene az embereknek a folyosón sorban állva várniuk.

Az utas szerint, ha ő irányítaná a beszállást, „mindenki 30 másodpercen belül a gépen lenne”. Hozzátette:

Autistákra kéne bízni ezt az egészet, mi azonnal kitalálnánk, hogy működjön.

A videóra rengeteg komment érkezett, és sokan egyetértettek Michaellel. „Mindig azon töprengtem, miért nem így csinálják” – írta az egyik felhasználó. 

Ugyanakkor a LaDbible szerint voltak olyanok is, akik rávilágítottak a súlyeloszlási problémákra, amelyek miatt a légitársaságok nem alkalmazzák ezt a módszert. Egy korábbi  repülőtéri rakodó azt írta: „Ha hátulról kezdik a beszállást, a gép faroknehéz lesz, és akár meg is billenhet. Ez nem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre hangzik.”

(Borítókép: egy nő felszáll a repülőre. Fotó: Getty Images)