Egy 67 éves férfi 1,4 millió forintért vásárolt egy Taylor Swift gitárt egy aukción, majd a színpadra lépve kalapáccsal szétverte a hangszert, amelyről később kiderült, hogy nem is az énekesnő által aláírt darab volt.

Egy jótékonysági aukción az amerikai Gary Estes 4000 dollárt (kb. 1,4 millió forintot) fizetett ki azért a Taylor Swift gitárért, amelyet az eseményen kalapáccsal darabokra tört a közönség szeme láttára.

Az Independent cikke szerint a texasi férfi az esemény után úgy nyilatkozott, hogy az akciót „viccnek” szánta, és nem állt mögötte semmilyen rosszindulat.

Gary  Estes azt mondta:

Csak vicc volt az egész, hogy pénzt gyűjtsünk a gyerekeknek. Semmi komoly.

Az aukció házigazdája, Craig Meier eleinte szintén humorosnak tartotta a dolgot, de később megjegyezte, hogy valószínűleg politikai állásfoglalás is szerepet játszott a férfi tettében, utalva Taylor Swift politikai nézeteire és az utóbbi időben tett kijelentéseire.

@jdcobb58 Man pays $3200.00 dollars for autographed Taylor Swift Guitar then smashes it to pieces with a hammer. #taylorswift ♬ original sound - jdcobb58

Az eset után komoly kérdések merültek fel a gitár eredetiségét illetően, és bár az árverésen eredetiségigazolást is adtak hozzá, az énekesnő csapatához közeli források később megerősítették, hogy a hangszer valójában nem az énekesnő által aláírt darab volt.

Az Independent szerint az összetört gitár most 100 dolláros (kb. 36 ezer forint) kezdő áron került fel az eBay-re, ahol bárki licitálhat rá.

A befolyt összeget továbbra is a fiatalok mezőgazdasági oktatására kívánják fordítani, ahogy azt eredetileg is tervezték.

(Borítókép: Taylor Swift. Fotó: Getty Images)