Egy technikai hiba miatt a Qantas járatán minden utas kénytelen volt végignézni egy felnőtt tartalmú filmet, amit nem tudtak kikapcsolni.

Egy Qantas légitársaság járatán az utasok kellemetlen meglepetésben részesültek, amikor egy technikai probléma miatt egy felnőtt tartalmú filmet kezdtek lejátszani minden fedélzeti képernyőn. A LADbible szerint az utasok nem tudták kikapcsolni vagy elsötétíteni a képernyőt, így a Apuci című filmet nézték végig, amelyben Dakota Johnson és Sean Penn szókimondó beszélgetést folytatnak többek között kapcsolati és szexuális témákról.

A Qantas járata Ausztráliából Japánba tartott, amikor a repülés közben az összes monitoron ugyanaz a film kezdett el futni. Az egyik utas a Redditen számolt be az élményről, elmondása szerint „teljesen megdöbbent”, hogy egy ilyen tartalmat közvetítenek a gépen, amit ráadásul lehetetlen volt megszakítani vagy kikapcsolni.

A film körülbelül egy órán keresztül futott, mire a személyzet észrevette a hibát, és egy családbarát tartalomra váltottak. „Az utasoknak nem volt lehetőségük egyéni filmet választani a hiba miatt, így mindenkinek az Apuci című film vetítését kellett végignéznie.

Ez egyértelműen nem volt megfelelő választás, és ezért őszintén elnézést kérünk mindenkitől

– mondta a Qantas szóvivője.

A légitársaság közleménye szerint a technikai hiba egyedi eset volt, és azonnal lépéseket tettek a probléma megoldására.

Körülbelül egy óra múlva a személyzet észrevette, hogy a film nem megfelelő, és azonnal egy gyerekeknek is megfelelő tartalomra váltottunk.

Áttekintjük a folyamatokat, hogy a jövőben biztosan elkerüljük az ilyen eseteket” – nyilatkozta a légitársaság szóvivője.

(Borítókép: egy kisfiú nézi a repülőn lévő tévéképernyőjét. Illusztráció: Getty Images)