Csak egyetlen étel van a McDonald's éttermekben, amelyet helyben, frissen készítenek, a többi gyorsfagyasztott hozzávalókból áll. Nemrég felfedték, hogy melyik ez a fogás.

Egy átbulizott éjszaka után vagy az autópályán megéhezve nincs is jobb, mint betérni egy mekibe, hogy a percek alatt kézhez kapott hamburgerek felszívják az alkoholt, vagy csillapítsák a gyomrunk korgását, amíg a célállomáshoz érünk. A gyorsaságnak azonban ára van, hiszen az ételek azért is készülnek el pillanatokon belül, mert az éttermi dolgozók gyorsfagyasztott hozzávalókat használnak fel a készítésükkor. Mivel dermedt állapotban hirtelen kisütik a fogásokat, így azok frissnek hatnak, ám valójában csak egyetlen hamburger igazán friss – derült ki nemrég.

Ez a hamburger nem más, mint a sajtos McRoyal, amelybe nem mirelit, hanem frissen sütött húspogácsa kerül. Az ízélmény ennek köszönhetően sokkal teljesebb.

Sajnálatos módon a frissen sütött marhahússal tálalt McRoyalokkal csak az amerikaiakat kényeztetik. Az Egyesült Királyságban – és hazánkban is – fagyasztva és csomagolva szállított húskészítményeket használnak az éttermekben.

„Miután a marhahamburgerek elkészültek, azonnal lefagyasztják, gondosan becsomagolják és kiszállítják azokat az éttermeinkbe. Sütés után egy csipet sót és borsot leszámítva semmit sem adunk hozzájuk” - olvasható az angol McDonald's közleményében. A vállalat magyar oldalán ugyanez áll:

„A marha első negyedéből származó prémium húsrészeket - lapocka, szegy, nyak, oldalas, hasaalja - először kis darabokra vágjuk, majd ledaráljuk. Nem adunk hozzá semmi mást, sem adalékanyagot, sem tartósítószert. A darált húst ezután hűtve, géppel formázzuk, majd -18 fokon fagyasztjuk. Így kerül az éttermekbe. Az éttermekben sütőlapon készre sütött húspogácsát egy csipetnyi sóval és borssal ízesítjük.”

(LADBible)

(Borítókép: Hamburger. Illusztráció: Getty Images)