Egy brit nő, aki tavaly saját magával kötött házasságot, most egyedül ünnepelte meg a különleges évfordulóját.

Sarah Wilkinson, egy 43 éves angliai nő, 2023. szeptember 30-án tartotta meg különleges esküvőjét – de nem volt mellette vőlegény. A ceremóniát saját magának rendezte meg Suffolkban, és idén, egy évvel később, vacsorával és pezsgővel ünnepelte első „házassági évfordulóját” – írja a The Sun.

Bár a szertartás jogilag nem számított érvényesnek, Sarah számára szimbolikus jelentőséggel bírt, és családja, barátai is támogatták az ötletet. Az évforduló alkalmából ajándékokkal kedveskedett magának: vett egy hatalmas csokor virágot, és elment egy elegáns vacsorára.

„Mindig jó érzés egy kis meglepetést szerezni magamnak, különösen az irodában, amikor mindenki látja a virágokat” – mesélte Wilkinson, aki szerint a szertartás és az évforduló is azt jelképezte, hogy egyedül is lehet teljes és boldog életet élni.

„Nem zárom ki, hogy egyszer megtaláljam az igazit, de ha nem történik meg, az is rendben van.

Az életem így is teljes és boldog

– fejtette ki Sarah, aki korábban már beszélt a házasság és a család társadalmi elvárásairól. Szerinte nem mindenki élete alakul az előre megírt forgatókönyv szerint, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne ünnepelni egy kicsit másképp a boldogságot.

Az esküvője közel 5 millió forintjába került, de úgy érzi, minden pénzt megért, hiszen ez egy olyan esemény volt, amely csak róla szólt. Sarah szerint a különleges alkalom megmutatta, hogy az embereknek nem feltétlenül kell másra várniuk, hogy boldogok lehessenek.

Bár Wilkinson tisztában van azzal, hogy szokatlan módját választotta az ünneplésnek, mégsem foglalkozik a kritikákkal.

„Néhány hozzászólás nagyon kemény és sértő volt, ezért a barátaim összegyűjtötték a pozitív kommenteket, és azokat küldték át nekem.

Nem szívesen olvasok negatív véleményeket

– mondta nevetve.

Az első évforduló kapcsán Sarah elárulta, hogy az év során előfordult néhány „fogadalomszegés”. „Megfogadtam, hogy sosem fogyok ki a háztartási alapdolgokból, de volt, hogy elfogyott a tej és a vécépapír is. Szóval ezen még van mit javítani” – mondta nevetve.

(Borítókép: Sarah Wilkinson. Fotó: Instagram)