A 43 éves apuka egy apró vágást ejtett a bőrén körömollóval, és amikor a seb bedagadt, orvoshoz fordult. Hazaküldték, pár nap múlva anyósa talált rá, életveszélyes állapotban.

Egy Kentben élő 43 éves, négy gyermekes apuka körömvágás közben kicsit felsértette a bőrét, ám ez az apró seb majdnem az életébe került

Tatton Spiller eredetleg nem is tulajdonított jelentőséget a kicsi vágásnak, ám pár napon belül a seb környéke érzékennyé és fájdalmassá vált. Ekkor a férfi a biztonság kedvéért úgy döntött, felkeresi a sebészeti ambulanciát, ám ott mindössze paracetamolt írtak fel neki, és hazaküldték.

Tatton hazaért, és mivel élettársa korábban elutazott, egyedül volt a lakásban, amikor nagyon rosszul lett, majd hányni kezdett. Mivel érezte, hogy nagy a baj, megpróbálta értesíteni párját. A szédülés miatt üzenetet már nem tudott írni, ezért hangüzenetettel próbálkozott. Ez is már szinte értehetetlenre sikerül, és a nő nagyon megrémült. Hazamenni nem tudott, ezért értesítette édesanyját, hogy nézzen rá a férfira.

Az anyós Tattont az ágyban találta, gyakorlatilag haldokolva. Azonnal riasztotta a mentőket, akik azonnal az intenzív osztályra szállították. Ott azonnal szepszissel diagnosztizálták. Ez egy életveszélyes állapotot, amely akkor lép fel, amikor a szervezet immunrendszere túlzottan reagál egy fertőzésre vagy sérülésre, károsítva a test szöveteit és szerveit.

Az orvosok azonnal küzdeni kezdtek a férfi életéért, akinél ekkor már súlyos hallucinációk is felléptek. Meg volt győződve arról, hogy 1996-ot írunk, ő egy moziban van, és egy tigris van a kórházi szobájában.

Tatton öt napig feküdt az intenzíven, mielőtt átszállították egy általános osztályra, ahol további 10 napig lábdozott. Az eset óta fizikailag teljesen felépült – ám még mindig küzd a traumatikus események okozta mentális problémákkal.

(The Sun)

(Borítókép: férfi körmöt vág. Illusztráció: Getty Images)