Interneten rendelt magának galandféreg-petéket egy nő, ám a fogyás helyett horrorisztikus állapotba került a teste a paraziták miatt.

Egyértelműen megérdemli a Darwin-díjat az a nő, aki a dark webről rendelt magának galandféreg-petékek, hogy megszabaduljon súlyfeleslegétől. Nyilván mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mégis mi vehet rá valakit egy ekkora őrültségre, ám sajnos a módszer nem újdonság.

A galandférgek olyan paraziták, amelyek elsősorban nem kellően átsütött hússal, peteállapotban jutnak az emberi szervezetbe, ott pedig azáltal válthatnak ki fogyást, hogy a „gazdájuk" által elfogyasztott étel egy részét magukhoz szívják a belekből emellett hasmenést okoznak.

Ebből jött a bizarr módszer, amikor fogyni vágyó nők féregpetéket vásárolnak, majd szándékosan megfertőzik magukat. Az eljárás azonban nem csak undorító, de nagyon veszélyes is, akár halált is okozhat.

Saját bőrén tanulta ezt meg egy 21 éves nő, akinek csak a monogramja ismert. T.E. a dark webről rendelt magának petéket, megette a petéket tartalmazó tablettákat, és várta a hatást. Ez nem is maradt el, fogyni kezdett. Igaz, rendszeresen szenvedett hasi görcsöktől, de azt gondolta, ez is hozzátartozik. Később azonban egyre furcsább tünetek jelentkeztek. 

Talált az állán egy csomót, és amikor megnyomta, elvesztette az eszméletét. Rendszeresen erős nyomást érzett a koponyájában, és pokoli fejfájások kínozták. Emellett hasi fájdalmai is felerősödtek, és rettenetesen puffadt.

Amikor orvoshoz fordult, a szakemberek vírusfertőzésre gyanakodtak, és tüneti kezelést kapott, majd hazaküldték. Ám egyre több dudor jelent meg a testén, napközben pedig volt, hogy órákra elvesztette a kapcsolatot a külvilággal, és fogalma sem volt, mi történik körülötte.

Emiatt újra kórházba ment, ahol ezúttal bevallotta a galandféreg peték elfogyasztását.

Miután megvizsgálták, az orvosok számtalan elváltozást találtak az agyában, a nyakán, az arcán, a nyelvén és a máján is.

Mint kiderült, az általa rendelt peték egy része a Taenia solium, vagy Horgasfejű galandféreghez tartoztak, melynek petéi más, kevésbé veszélyes galandférgektől eltérően a vérárammal eljutnak a test bármely pontjára, és kemény, csomószerű cisztákat képeznek, akár életveszélyes állapotot okozva, mint T.E. esetében.

Az orvosok két gyógyszert adtak a nőnek a fertőzés leküzdésére: az egyik megbénítja a férgeket, hogy leváljanak a bélről, a másik pedig kiéhezteti őket. Szteroidokat is kapott, hogy csökkentsék a gyulladás szintjét az agyában, amíg a peték kiürülnek a szervezetből. Igaz, hangsúlyozták ki a szakemberek, nem lehet garantálni, hogy mindegyik távozik. Ezért rendszeres kontrollra kell járnia évekig.

(Daily Mail)

(Borítókép: elkeseredett nő. Illusztráció: Getty Images)