Egy észak-ír férfi 57 millió forint kártérítést követel, miután súlyos fájdalmakat és maradandó károsodást szenvedett a Covid-oltás mellékhatásai miatt.

Egy észak-ír férfi, Larry Lowe, 57,48 millió forint (120 000 font) kártérítést követel a brit kormánytól, miután a Covid-oltás súlyos mellékhatásokat okozott nála, amelyek teljesen megváltoztatták az életét – írja a Dailymail

Lowe 2021 decemberében kapta meg a Pfizer oltását, fitt és egészséges életet élt, rendszeresen futott napi 10 kilométereket, de néhány nappal az oltás után rémálommá váltak a mindennapjai.

Az arcom jobb oldalán zsibbadást éreztem, és olyan fájdalmat, amit korábban elképzelni sem tudtam

– mondta Lowe, aki azóta is állandó fájdalommal küzd. Orvosai szerint a trigeminus neuropátia, amely idegkárosodást okoz az arcban, közvetlenül az oltás mellékhatásaként alakult ki. Emellett egy másik idegi rendellenesség, a kis szálas szenzoros neuropátia is kialakult, ami az egész testére kiható fájdalmat eredményezett.

„Nem erre számítottam, amikor elfogadtam az oltást, de most az életem teljesen tönkrement” – mondta Lowe. Az állandó fájdalmai miatt fel kellett hagynia korábbi aktív életével, és egészségügyi okokból kénytelen volt abbahagyni a munkáját is.

A brit kormány eddig 9,6 milliárd forintnak megfelelő összegű kártérítést fizetett ki azoknak, akik súlyos mellékhatásokat szenvedtek el a Covid-oltások miatt, és Lowe is várja, hogy részesüljön a kártérítésből.

Szeretném, ha elismernék, hogy a vakcina tette ezt velem

– tette hozzá a férfi.

A brit hatóságok azonban továbbra is azt hangsúlyozzák, hogy a Covid-oltások előnyei felülmúlják a mellékhatások kockázatát, és az esetek túlnyomó többsége enyhe tünetekkel jár.

Borítókép:  Larry Lowe. Fotó: Youtube)