A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Bosznia-Hercegovina elleni győzelem után adott nyilatkozatot.

Egy hosszabb hullámvölgy után jól sikerült a magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi két mérkőzése. Előbb a Hollandia elleni döntetlennel jelezte a csapat, hogy ismét versenyképes, majd tegnap 2-0-ra legyőztük Boszniát, így nagy lépést tettünk afelé, hogy megtartsuk a tagságunkat a Nemzetek Ligája A-divíziójában. Ezzel a meccsel Marco Rossi beelőzte az Aranycsapat legendás edzőjét, Sebes Gusztávot és már csak Baróti Lajosnak van több mérkőzése a magyar válogatott kispadján.

„Olvastam a sajtóban a cikkeket arról, amikor a hollandok ellen utolértem őt. Le kell szögeznem, hogy soha nem gondoltam sem azt, hogy ezt elérem, sem pedig azt, hogy én az ő szintjükön lennék. Sohasem szeretném magamat hozzájuk hasonlítani. Sebes Gusztáv az Aranycsapat legendás edzője volt. Én az ő közelében sem vagyok. Egy dolgot érzek ennek kapcsán: büszke vagyok arra, hogy immár bő hat éve magyar szövetségi kapitány lehetek. Baróti Lajos első időszaka után senki nem tarthatta meg ilyen hosszú időn át a kispadot. Az önmagam másokhoz hasonlítása azonban itt véget ér.

Ha valaki pedig azt érzi, hogy nagy az arcom, vagy arrogáns vagyok, az ezek után mondja...

– üzent a kritikusoknak a válogatott olasz szakvezetője, aki ezután a magyarok többségéről is kifejtette a véleményét. 

„Magyarországon sokan azt keresik, hogy miben nem vagyunk még jók. Ha kikapunk, az a gond, ha pedig nyerünk, akkor amiatt reklamálnak, hogy milyen hibáink akadtak, vagy miért nem lőttünk több gólt” – mondta a kapitány, aki szerint két lábbal a földön kell maradnunk. 

(NSO)

(Borítókép: Marco Rossi. Fotó: Anp/Getty)